Prima pagină » Prefectul, președintele CJ și primarii ar trebui amendați pentru că permit aruncarea gunoaielor în tot județul doar ca să aibă ei ocazia să se pozeze când le adună
Administrație Politică Știri locale

Prefectul, președintele CJ și primarii ar trebui amendați pentru că permit aruncarea gunoaielor în tot județul doar ca să aibă ei ocazia să se pozeze când le adună



 


Dumnezeule! Toată șefimea din Prefectură, Consiliul Județean și Primăria municipiului Botoșani, toată ștăbăraia a fost ieri plecată pe coclauri să culeagă gunoaie pentru a avea cum se lăuda că au ”achiesat” la Ziua Națională a Curățeniei.

Singura instituție care chiar avea ce să caute în poza acestei zile a fost Inspectoratul Școlar Județean care a avut 1000 de cadre didactice și vreo 6000 de elevi implicați în această zi, în care a fost despre EDUCAȚIE, despre cum să îți tratezi propria casă, adică satul, orașul, municipiul, județul în care trăiești.

Dar politicienii nu au putut să fie mai discreți și au fost moț, în vârf, ei, doar ei, despre ei.



Păi, cum? Prefectul, președintele CJ și primarul știu cu toții unde sunt adunate gunoaiele și le lasă acolo pentru a avea ei cu ce se poza la Ziua Curățeniei? Adică au permis să se arunce gunoaie peste tot, au trimis apoi funcționari din instituțiile publice să vadă dacă gunoaiele sunt acolo și în ziua cu pricina au mers să se pozeze că ei sunt ”implicați” și că ”le pasă” de comunitatea în care trăiesc? Că le pasă de oraș și județ?

Dacă nu e prostie, măcar e mârlănie! De peste zece ani la Ziua Curățeniei și primăvara, în aprilie, când e Luna Curățeniei, se adună gunoaie cam din acealași locuri. Păi dragii prefecți, primari și președinți ai CJ chiar atât de incompetenți sunt încât nu pot să monteze niște camere de supraveghere în acele zone după atâția ani? Nu pot să trimită mai des pe acolo Poliția, Poliția Locală, Garda de Mediu, Jandarmeria? Permit aruncarea gunoaielor în acele zone doar pentru a avea ei ce culege cu anumite ocazii pentru a arăta că sunt implicați?

Dacă nu este incompetență, atunci este prostie și dovada că politicienii votați de comunitatea locală sunt canalii. Cum să știi că se aruncă gunoaie de peste zece ani în aceleași locuri și să te implici doar de două ori pe an pentru că atunci se fac poze? Dragilor, vă promit că scriu de voi și vă fac eu pozele dacă puneți niște coșuri de gunoi, niște camere de filmat, trimiteți echipaje mai des pe acolo pentru a descuraja cretinii să mai arunce gunoaie fix în aceleași locuri în care aruncau și anul trecut, și acum doi ani, și acum cinci ani, și acum zece ani.

INTEGRAL AICI