Prima pagină » La Vatra Domnească, roboții preiau producția de pâine coaptă pe vatră. Clientul este prima persoană care atinge pâinea
Economic Știri locale

La Vatra Domnească, roboții preiau producția de pâine coaptă pe vatră. Clientul este prima persoană care atinge pâinea

În urma unei investiției de peste două milioane euro în renovarea, retehnologizare și automatizarea proceselor de producție, la Vatra Domnească nici un angajat nu intră în contact cu produsul finit pe tot fluxul de producție a pâinii coapte cu adevărat pe VATRĂ.

Brutarii Vatra Domnească supraveghează linia de producție iar munca fizică a a fost preluată de către roboți. Asta face posibil ca din 30.000 de pâini produse pe zi, 29.900 să fie identice.

Clientul Vatra Domnească este primul care va pune mâna pe pâinea coaptă în cuptoarele pe VATRĂ.

Gabriel Timofte, managerul Vatra Domnească, a reușit să implementeze un proces tehnologic automatizat de coacere a pâinii pe VATRĂ, care, din punct de vedere fizico-chimic, este un proces de încălzire în urma căruia căldura pătrunde în aluat dinspre VATRĂ, propagându-se spre interior și având ca rezultat schimbul de apă dintre acesta și mediul din cuptor.

Tipul coacerii pâinii pe VATRĂ conferă produsului un gust și o aromă cu totul deosebită și un volum mult mai mare ca restul tipurilor de coacere.

Aceasta se realizează la un anumit regim de temperatură și umiditate care asigură formarea cojii, a miezului. După introducerea aluatului în cuptor, coacerea are loc la o temperatură mai joasă și o umiditate relativ ridicată pentru condensarea unei cantități cât mai mari de abur pe suprafața aluatului, creându-se o crustă elastică la suprafața pâinii permițând creșterea volumului produsului.

În cea de-a doua fază are loc formarea cojii și coacerea propriu-zisă a miezului, pâinea definitivându-și structura și forma cu gustul unic al pâinii Vatra Domnească.