Prima pagină » S-a deschis Substația de Ambulanță din comuna Lunca. Va deservi 7 comune cu o populație de 22.000 de locuitori
Administrație Știri locale

S-a deschis Substația de Ambulanță din comuna Lunca. Va deservi 7 comune cu o populație de 22.000 de locuitori



O zi foarte importantă pentru Serviciul de Ambulanță Județean Botoșani. Luni a avut loc slujba de sfințire a Substației de Ambulanță Lunca.

”Aceasta a fost înființată în urma demersurilor susținute pe care le-am făcut la Ministerul Sănătății. Împreună cu echipa de conducere a Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani – coordonată de medicul Eduard Gurau, cu ministrul Muncii, Marius Constantin Budai, cu parlamentarii social-democrați și cu primarul comunei Lunca, Marcel Marcu, am reușit să convingem autoritățile guvernamentale de oportunitatea și necesitatea înființării substației Lunca”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Stația Lunca deservește șapte comune, Blândești, Călărași, Hlipiceni, Lunca, Răuseni, Sulița și Todireni, care au o populație de 22 de mii locuitori și o suprafață de peste 400 de kilometri pătrați, adică 8,5% din suprafața județului. Zona de deservire a acestei substații de ambulanță se suprapune cu Drumul Strategic, care este într-un avansat stadiu al procesului de modernizare. ”Astfel, vom avea practic o îmbunătățire substanțială a timpilor de reacție, care în final se traduce prin salvarea mai multor vieți”, a completat Federovici.