Prima pagină » VIDEO Mirel Manea l-a făcut invidios și pe Andre Rieu. Concertul care pune Botoșani alături de Viena sau NewYork
Știri locale

VIDEO Mirel Manea l-a făcut invidios și pe Andre Rieu. Concertul care pune Botoșani alături de Viena sau NewYork



Fabulos! Magnific! Minunat! Sunt doar câteva cuvinte prin care poate fi descris concertul susținut în Centrul istoric al municipiului Botoșani de Filarmonica ”George Enescu” alături de Eugen Doga, Paula Seling, Marcel Pavel.

Marele artist Mirel Manea, noul manager al Filarmonicii ”George Enescu” a anunțat că în Centrul vechi va fi un spectacol grandios, la fel ca și cele la care a participat el în Monaco, Dubai, SUA, Italia, dar nimeni nu a crezut că evenimentul va atinge un asemenea nivel. De la numele invitaților, la locul în care a fost amplasată scena, la cum au fost puse în valoare prin iluminat toate clădirile istorice, la balerini, la amplasarea scaunelor și la atenția până la ultimele detalii, cum ar fi florile de pe marginea scenei, totul fiind încununat de o sonorizare de excepție, evenimentul organizat de Mirel Manea și Filarmonica au dus municipiul Botoșani la nivelul marilor capitale ale lumii din punct de vedere cultural.



”Am fost la concert la Andre Rieu, am fost la diferite evenimente la Sala Palatului în București și nu am văzut acolo ce am văzut în seara asta în Botoșani”, a spus un om de afaceri prezent la concertul din Centrul vechi al municipiului Botoșani organizat de Filarmonica și Primăria Botoșani sub numele Festivalul instituțiilor de cultură.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, miercuri și joi, în prima zi fiind și spectacole de teatru.

NICIODATĂ în istoria municipiului Botoșani nu a fost organizat un eveniment de o mai înaltă prestanță precum cel de joi, 18 august 2022. NICIODATĂ în Botoșani nu s-a crezut că poate avea un astfel de eveniment mai ales în centrul istoric. Probabil că din perioada interbelică și până acum Centrul istoric nu a arătat mai bine ca aseară.

Mirel Manea și Filarmonica au fost principalii organizatori, ”secundul” managerului Filarmonicii, impresarul Liviu Sorinel, fiind o piesă de bază în tot evenimentul care va rămâne în istoria municipiului.

”Noi , născuți și crescuți în acest minunat oraș, fie veniți din alte colțuri ale țării, din alte state, împreună putem să le spunem și altora cât de frumos, cât de minunat și iubit este acest oraș Botoșani”, a transmis marele artist Mirel Manea publicului care a aplaudat în picioare evoluțiile uimitoare de pe scena din centrul istoric.



Primarul Cosmin Andrei a anunțat că acest eveniment este primul care stă la renașterea Centrului istoric al municipiului Botoșani.

”Nu întâmplător am ales ca acest festival, care este la prima ediție, să aibă loc în Centrul istoric al municipiului Botoșani. Nu știu cum a fost acest Centru istoric. Spuneau foarte mulți că ar trebui să fie centrul istoric cum a fost înainte. Eu nu știu cum a fost centrul istoric înainte, dar știu cum va fi! Și aceasta este o promisiune și am nevoie de ajutorul dumneavoastră să redăm centrul istoric botoșănenilor”, a spus și primarul Cosmin Andrei, mulțumind tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment.

Până acum în Centrul istoric al municipiului Botoșani s-au organizat doar Ziua Națională 1 Decembrie și, din când în când, zile orașului sau festivalul verii, cele două din urmă cu mici, bere și mult fum de la grătare.

Evenimentul organizat de Mirel Manea, Filarmonica, Teatrul ”Mihai Eminescu” și Primăria Botoșani în Centrul Istoric arată că zona poate fi pusă în valoare și fără un stil manelistic, fără mârlăneală.

Centrul istoric, Filarmonica, Teatrul, Primăria și botoșănenii au fost și până acum aici, doar că Mirel Manea este primul care a combinat toate aceste ”elemente” care au dus la spectacolul fabulos de joi seară.

Ce se întâmplă după acest eveniment în viața de zi cu zi în Centrul istoric din Botoșani, problemele acelei zone revin de astăzi și este de datoria Primăriei și Consiliului Local, dar și a botoșănenilor, să se implice pentru rezolvarea lor. Există public în Botoșani pentru evenimente de acest fel cum doar în Viena, Londra ori NewYork mai vezi, ele se pot organiza și în Centrul istoric, cetățenii problematici de acolo devin minoritari când ceilalți botoșăneni merg acolo, mai trebuie doar puțină voință și curaj politic pentru punerea în aplicare a unor decizii.

În 2023, cu drumuri modernizate spre Iași și Vama Stânca, concertul Filarmonicii din Centrul istoric poate transforma Botoșani în capitala culturală a Moldovei.

La cum și-a început Mirel Manea mandatul de manager și la ce program a pregătit în această toamnă, viața culturală din Botoșani va gravita în jurul Filarmonicii, iar timpul liber al multor botoșăneni și, să sperăm că și a multor locuitori din regiunea Moldovei, va fi făcut în funcție de evenimentele pregătite de Manea la Botoșani.

BOGDAN CALINIUC