Prima pagină » Vinul artizanal Jitar, cel mai promovat produs din Botoșani la târgurile din Iași. Feteasca Neagră și Orange Wine, cele mai apreciate
Agricultură Economic Știri locale

Vinul artizanal Jitar, cel mai promovat produs din Botoșani la târgurile din Iași. Feteasca Neagră și Orange Wine, cele mai apreciate



Singurul producător autorizat de vin artizanal din județul Botoșani, Crama Jitar, are și cel mai promovat produs din Botoșani la târgurile din Iași.

Vinul produs la crama Jitar din comuna Frumușica, de către familia Oana și Sebastian Jitariu, a devenit o prezență obișnuită la toate târgurile cu specific gastronomic din Iași, capitala Moldovei.

Sebastian Jitariu spune că Feteasca Neagră este cel mai apreciat sortiment Jitar.

”Toate sortimentele noastre de vin sunt apreciate, dar Feteasca Neagră și Orange Wine sunt cele mai de succes”, a declarat Sebastian Jitariu.

 

Jitar Family Winery este singura cramă din județul Botoșani în care se produce vin artizanal autorizat.

Prezența Cramei Jitar la târgurile din Iași și, luna viitoare în Bucovina, reprezintă și o promovare a județului Botoșani și a produselor locale botoșănene.

De câteva săptămâni, vinurile Jitar au trecut printr-un proces de rebranding pentru ca și aspectul sticlelor să fie premium, nu doar calitatea licorii din interior.

Pe 7 august, vinurile Jitar vor fi prezenta la evenimentul ”Hai la noi în curtea morii”, târgul de la Probota.