Prima pagină » Federovici anunță că în două săptămâni s-ar putea redeschide UPU, secție modernizată cu 11,5 milioane lei
Administrație Știri locale

Federovici anunță că în două săptămâni s-ar putea redeschide UPU, secție modernizată cu 11,5 milioane lei




Cea mai importantă investiție realizată în ultimii doi ani la Spitalul Județean de Urgențe Mavromati ar putea fi dată în folosință la începutul lunii august, anunță Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prezentă într-o emisiune la televiziunea locală TELE M, Federovici a spus că proiectul total de modernizare a Unității de Primiri Urgențe a ajuns la valoarea de 11,5 milioane lei, la care se mai adaugă și 1,5 milioane lei investiți de Consiliul Județean și de Spitalul Județean în achiziția de aparatură medicală modernă.

”Proiectul de modernizare a UPU este pe ultima sută de metri. S-a finalizat procedura de recepție la finalizarea lucrărilor, acum suntem în procesul de avizare. După ce obținem avizele de la DSP și ISU se va redeschide. În momentul în care am preluat mandatul, în 2020, încă nu era scos la licitație. Am găsit soluții de a urni acest proiect, iar în primăvara anului trecut au început lucrările”, a declarat Doina Federovici.



 

Aceasta a precizat că proiectul a suferit modificări pe parcursul execuției lucrărilor, mai ales că a fost perioada de pandemie și noile reglementări sanitare au schimbat o parte din soluții.

”Un proiect în care foarte puțini mai credeau în el”, a mai spus Federovici.

De la 6,7 milioane lei cu tot cu TVA, costul a fost reactualizat în iunie 2020 la 8,6 milioane lei cu tot cu TVA, iar în 2022 s-a ajuns la 11,5 milioane lei, adică o diferență de 5 milioane lei, respectiv un milion de euro, din bugetul propriu al Consiliului Județean.

”Pe proiectul de modernizare al UPU este aparatură nouă pentru medicină dentară, un aparat radiologic nou, mobilier nou, în valoare de 1,2 milioane lei. Vrem să schimbăm și alte echipamente medicale vechi de la UPU cu unele mai performante. Avem în achiziție 3 loturi de echipamente medicale printre care și un ecograf portabil și restul de mobilier, cu o valoare de 550.000 lei. Doamna manager Doina Caba din fondurile spitalului a investit 1 milion de lei pentru mobilier și acele dotări conexe. UPU este gata. Va fi funcțională după ce primim autorizația de la DSP și ISU și nu vom întârzia nicio zi pentru redeschiderea UPU. Să mă antepronunț, în maxim două săptămâni UPU va fi funcțională, depinde cât de repede primim aceste autorizații”, a concluzionat președintele CJ Botoșani.