Prima pagină » Insistența lui Trufin a dat roade! ITI Țara de Sus primește finanțare europeană
Administrație Știri locale

Insistența lui Trufin a dat roade! ITI Țara de Sus primește finanțare europeană



 

Insistența senatorului Lucian Trufin pentru ca proiectul regional ITI Țara de Sus să primească finanțare europeană a dat roade. La invitația europarlamentarului Victor Negrescu, Lucian Trufin a mers în Parlamentul European, alături de Cristian Nistor, administratorul public al Consiliului Județean, și a expus cauza ITI Țara de Sus.

”Împărtășesc cu entuziasm o veste importantă pentru locuitorii din cele 125 de administrații locale din județele BOTOȘANI, IAȘI și SUCEAVA care și-au unit eforturile în vederea atragerii fondurilor europene prin mecanismul distinct de finanțare InvestițiiTeritorialeIntegrate. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ȚARA DE SUS ” se bucură de sprijinul COMISIEI EUROPENE cât și a MINISTERULUI INVESTIȚIILOR și PROIECTELOR EUROPENE care au acceptat finanțarea prin Programul Operațional de Asistență Tehnică în acest exercițiu financiar. Răspunsurile primite din parte decidentilor europeni si naționali încununează munca depusă în ultimii ani în sensul concretizării inițiativei”, a declarat Lucian Trufin.



 

Senatorul botoșănean susține că vor fi două etape majore în accesarea finanțărilor europene de către ITI Țara de Sus.

 

”În primă etapă cu aceste fonduri până în anul 2024, eforturile noastre se vor concentra pe creșterea capacității administrative și adaptarea strategiei asociației în acord cu noile obiective ale Comisiei Europene, influențate de contextul socio-economic și geografic care caracterizează regiunea noastră.

Începând cu anul 2025, „Țara de Sus” va implementa proiecte majore, care vor îmbunătăți infrastructura și calitatea vieții cetățenilor din teritoriul pe care-l reprezentăm”, a concluzionat Trufin.