Prima pagină » Autostrada Nordului, Baia Mare-Suceava-Botoșani: CJ Bistrița lucrează la studiul de fezabilitate Bistrița-Vatra Dornei 
Administrație Știri locale

Autostrada Nordului, Baia Mare-Suceava-Botoșani: CJ Bistrița lucrează la studiul de fezabilitate Bistrița-Vatra Dornei 




Se lucrează intens la realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul drumului de mare viteză Bistrița – Vatra Dornei, scrie Transilvaniabusiness.ro. 

Acesta face parte din Autostrada Nordului, Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, cu prelungire printr-un drum expres sau chiar autostradă între Suceava și Botoșani, acest proiect fiind în lucru la Consiliile Județene din Botoșani și Suceava.

Potrivit sursei citate, Pentru o bună organizare s-a luat decizia formării unui grup operativ de lucru pentru sprijinirea realizării lucrărilor privind studiile geotehnice, studii arheologice, topografice și lucrările de deminare.

Specialiștii din grup fac parte din Consiliul Județean (CJ), Inspectoratul de Poliție Județean, Direcția Silvică, Garda Forestieră, Agenția de Protecție a Mediului, primăriile de pe traseu.

“Facem pași concreți în realizarea acestui obiectiv care să ne ajute la decongestionarea traficului rutier de pe Valea Bârgăului și la reducerea semnificativă a accidentelor”, a precizat Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud, potrivit TransilvaniaBusiness.ro.