Prima pagină » Sfaturi pentru a alege lenjeriile de pat potrivite
Știri locale

Sfaturi pentru a alege lenjeriile de pat potrivite

Sfaturi pentru a alege lenjeriile de pat potrivite

Lenjeria de pat împreună cu patul și salteaua sunt elementele importante ce induc și ajută la un somn liniștitor, odihnitor sau invers, pot induce chiar o senzație de disconfort dacă nu sunt potrivite.

De aceea trebuie să aloci timpul necesar căutării lenjeriei de pat potrivite, pentru a realiza aceste căutări cu atenție sporită. Și acest articol îți poate fi de un real ajutor în identificarea criteriilor ce fac din lenjerie una potrivită pentru tine.

Elementele pe care trebuie să le urmărești în identificarea unei lenjerii potrivite:

În primul rând vei alege lenjeria în funcție de dimensiunea patului tău. Fii atent însă că cearceaful trebuie să intre sub saltea și să se fixeze pentru că un cearceaf ce va ieși de sub saltea, se va mișca sau se va mototoli, va induce o senzație de neplăcere pe timpul nopții, ceea ce va transforma somnul tău într-unul mai puțin odihnitor. Acest gen de întâmplare îți poate crea insomnii și nu asta este ceea ce îți dorești tu. În principiu, pentru un pat matrimonial de dimensiuni comune 200X180 sau 200X200 sunt potrivite aceste lenjerii de pat 200X220.

Fii atent la forma și dimensiunea pernelor. Este destul de greu să găsești lenjeria pe care ți-o dorești și mai ales să aibă forma fețelor de pernă exact ca și pernele tale. Sunt și lenjerii care au în componență două tipuri de fețe de pernă, în cazul în care ai atât perne pătrate cât și dreptunghiulare.

Materialul este din nou un element esențial în alegerea unei lenjerii potrivite. Poți opta pentru o lenjerie confecționată din bumbac deoarece îi va permite pielii tale să respire. Pe lângă faptul că aceasta oferă un confort sporit, vei fi surprins de cât de bine absoarbe umezeala. Te va impresia și prin faptul că sunt foarte rezistente și te vei bucura multă vreme de acestea. Astfel că bumbacul rămâne materialul ideal pe care te poți baza când vine vorba de lenjerii.

Un alt material potrivit pentru o lenjerie este satinul, acesta tinde să fie mult mai elegant decât bumbacul și mult mai delicat, de altfel. Trebuie să analizezi și să observi care dintre acestea îți este mai potrivit ca și material pentru pielea ta.

Există și un tip de lenjerii ce sunt foarte călduroase confecționate din material pufos, sunt foarte plăcute la atingere și sunt compatibile cu nopțile mai reci când ai nevoie să te încălzești cât mai bine. Pe acestea le poți folosi în perioada iernii fără nicio problemă, vei fi foarte încântată de căldura pe care o pot degaja.

Designul și culoarea lenjeriei o vei alege în funcție de dormitorul tău. Dacă vrei să mergi în același ton cu dormitorul poți opta pentru aceeași nuanță cu patul sau aceeași nuanță cu draperiile. Sau poți alege aceeași culoare, dar cu câteva nuanțe mai deschise sau mai închise. Poți să alegi lenjeria și în funcție de anotimp sau în ton cu sărbătorile. În perioada toamnei și a iernii poți opta pentru culori mai șterse, mai pale, dar în perioada primăverii și a verii trebuie să alegi pentru lenjeria ta culori vii și vesele, de exemplu o lenjerie de pat turcoaz ar fi ideală pentru că ți-ar influența starea numai în bine.