Prima pagină » Șoptică și Nechifor, încântați de cele trei măsuri directe de sprijin pentru fermieri. ”Readucem procesarea materiei prime”
Administrație Agricultură Economic Știri locale

Șoptică și Nechifor, încântați de cele trei măsuri directe de sprijin pentru fermieri. ”Readucem procesarea materiei prime”



 


 

 

SPRIJIN PENTRU AGRICULTURA

Președinte PNL și Prim – Ministru României, Nicolae- Ionel CIUCĂ , a enumerat trei măsuri directe pentru fermierii din România .

1. Pentru procesarea produselor agricole, 200 mil euro ; Fermierii care procesează produsele în România beneficiază de o primă de 10% din valoarea produsele procesate, începând cu 1 iunie

2. Capital de lucru pentru fermieri 300 mil euro , data până la care se pot încheia Contracte de Finanțare este de 30 iunie

3. Salariul minim brut în Agricultură 3000 lei ,similar celui din domeniul construcțiilor, măsură ce va fi aprobată imediat în Parlamentul României și care, urmărește menținerea forței de muncă în țară .

  Agricultura reprezintă o ramură extrem de importantă pentru țară, întrucât asigură produse sănătoase și consumate proaspete sau procesate .

  În actualul context se impuneau măsuri de sprijin, pentru a asigura cetățenii României de produse de calitate și suficiente pe piața românească .

  Prin aceste măsuri , se conturează păstrarea locurilor de muncă, readucem procesarea materiei prime care a fost desființată , dezvoltarea IMM din agricultură și Ind. Alimentară în zona rurală.

Cu deosebită considerație,

 

  Președinte PNL Botoșani și

  Vicepreședinte Comisia pe Agricultură

  Deputat Costel ȘOPTICĂ

 

  Președinte Moldoovis

  dr.ing. Ionică Nechifor