Prima pagină » O fabrică a primit primii refugiați ucraineni interesați de locurile de muncă. O fundație din Italia îi sprijină financiar să se acomodeze în România
Economic Știri locale

O fabrică a primit primii refugiați ucraineni interesați de locurile de muncă. O fundație din Italia îi sprijină financiar să se acomodeze în România



Au fugit din calea bombardamentelor rușilor, sunt sprijiniți de o asociație din Italia și își caută locuri de muncă la o fabrică din Botoșani.

La fabrica Rolana Tex au ajuns astăzi primii refugiați din Ucraina interesați de locurile de muncă de la fabrica din Botoșani.

Agnes Holca, managerul companiei Rolana Tex, a declarat că locuri de muncă sunt disponibile atât pentru cetățeni români, cât și pentru cei ucraineni.

”Am purtat primele discuții cu primul grup de cetățeni ucraineni pentru locuri de muncă pe care le avem la dispoziție. Vom vedea ce se concretizează pentru că un cetățean ucrainean a fost medic gastroenterolog, în grup era și o fostă șefă de laborator chimic”, a declarat Agnes Holca.

 

Discuțiile cu grupul de refugiați ucraineni, din care doar doi cetățeni au statutul oficial de refugiat temporar, au fost purtate prin intermediul omului de afaceri Fabrizio Protti, președintele fundației Emilio Falcao.

”Au venit prin Siret, este un grup de 7 persoane dar urmează să mai vină. E dificil, nu e ușor, aceste persoane ajung cu multe aștepări oferite de Comunitatea Europeană, ele cred că vor lucra în Germania sau Italia pentru salariile de acolo și problema este că nu calculează că viața din Italia și Germania are costuri diferite față de România. Sunt persoane care aveau pregătiri calificate înalte în Kiev și aveau salarii mari în Ucraina, dar pregătirea lor profesională nu este recunoscută în România și nici în celelalte state din Uniunea Europeană. Noi putem să îi ajutăm prin oferirea de locuri de muncă în cele șapte fabrici ale grupului”, a declarat Fabrizio Protti.

Cele șapte fabrici ale grupului RIFIL, din care face parte și Rolana Tex, sunt dispuse să ofere locuri de muncă refugiaților din Ucraina.

 



Fabrizio Protti, presedinte Fundatia Emilio Falco