Prima pagină » „covidREACT – Protejarea sanatatii populatiei prin consolidarea capacitatii de reactie a Orasului Stefanesti la criza de sanatate publica cauzata de raspândirea virusului SARS-CoV-2”
Administrație Știri locale

„covidREACT – Protejarea sanatatii populatiei prin consolidarea capacitatii de reactie a Orasului Stefanesti la criza de sanatate publica cauzata de raspândirea virusului SARS-CoV-2”

Comunicat de presa demarare proiect:

 

UAT ORASUL STEFANESTI, in calitate de BENEFICIAR, anunta demararea proiectului cu titlul „covidREACT – Protejarea sanatatii populatiei prin consolidarea capacitatii de reactie a Orasului Stefanesti la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2”, cod SMIS 144838.

 

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 si are o valoare totala eligibila de 1.703.309,53 lei, cofinantarea asigurata de Uniunea Europeana fiind in proportie de 100%.

 

Perioada de implementare a proiectului este 14.02.2022 – 31.10.2022.

 

Obiectivul general al proiectului este de protejare a sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID-19 si de consolidare a capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2.

 

Obiectivele specifice sunt:

 – Imbunatatirea capacitatii de gestionare a crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2 prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant de stat din cadrul Unitatii Administrativ Teritoriale Oras Stefanesti, Judetul Botosani.

 – Asigurarea unui mediu educational sigur pentru elevi/profesori/comunitate prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant de stat din cadrul Unitatii Administrativ Teritoriale Oras Stefanesti, Judetul Botosani.

 – 895 de elevi din Orasul Stefanesti, Jud. Botosani, influentati pozitiv prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant cu echipamente de igienizare si dezinfectie si respectiv echipament de protectie persoanal adecvate crizei sanitare provocate de COVID-19 si respectiv prin cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare declansate de virusul SARS-CoV-2.

 – 74 de angajati in institutiile de invatamant din Orasul Stefanesti, Jud. Botosani influentati pozitiv/sprijiniti in livrarea unui act educational sigur si de inalta calitate prin dotarea corespunzatoare a unitatilor/institutiilor de invatamant cu echipamente de igienizare si dezinfectie si respectiv echipament de protectie adecvate crizei sanitare provocate de COVID-19.

 – 4 entitati publice (unitati de invatamant preuniversitar) dotate (conform planului de achizitii din cadrul proiectului) pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.

 

Adresa beneficiar: Str. Ștefan Luchian, nr. 4, oraș Ștefănești, județul Botoșani

Telefon: 0231.564.101, Fax: 0231.564.381, Email: primaria©stefanesti-bt.ro