Prima pagină » VIDEO-FOTO Junior Motorsport a fost lansat și la Botoșani. Părinții nu au grija mașinilor, mecanicilor, pneurilor, pieselor
Știri locale

VIDEO-FOTO Junior Motorsport a fost lansat și la Botoșani. Părinții nu au grija mașinilor, mecanicilor, pneurilor, pieselor



Sâmbătă a fost lansat la Botoșani JUNIOR MOTORSPORT, singurul club de profil dedicat copiilor în care părinții nu au grija mașinilor, a mecanicilor sau a pneurilor.

Junior Motorsport este un proiect dedicat copiilor și tinerilor care doresc să intre în lumea motorsportului, păstrând totodată bugete rezonabile.

Grecul George Ladopoulos, care are 40 de ani de experiență în motorsport, fiind fost campion în Grecia la karting și apoi pilot și copilot de raliu a lansat la Botoșani clubul Junior Motorsport, alături de cunoscutul Eugen Talpalariu, cel care ține vie flacăra motorsportului pe plan local.



”În primul an competițional Junior Motorsport a luat copii care nu știau nimic de pilotaj și i-a dus să câștige cinci locuri pe podium la categoriile la care au participat. Am început de jos, cu îndemânare și superslalom, competiții care nu sunt nicio foarte costisitoare și nici nu reprezintă pericol pentru copii, cel mai important fiind siguranța copiilor. Văd mulți copii aici, la Botoșani. Care face sport? Fotbal, înot? V-a cumpărat tata teren de fotbal sau bazin de înot? Nu! Proiectul Junior Motorsport dorește să facă motorsportul accesibil copiilor. Nu este nevoie ca părinții să vă cumpere mașină, să aibă grija echipei de mecanici, grija pneurilor și a tuturor pieselor. În plus, noi îi învățăm pe copii să fie competitivi, să știe că nu materialul de concurs contează, ci mâinile, picioarele și creierul și va avea deprinderi de campion. Automobilismul este un sport foarte atrăgător pentru copii, oferă adrenalină, abilități sociale într-un mediu de înaltă tehnologie, dezvoltarea reflexelor, munca în echipă”, a declarat Geoge Ladopoulos, fondatorul Junior Motorsport.

 

Botoșăneanul Eugen Talpalariu i-a mulțumit lui Ladopoulos pentru că a inclus și Botoșani pe harta Junior Motorsport și a mulțumit conducerii Aquapark&Sports Cornișa pentru găzduirea evenimentului.

Un pilot în vârstă de doar 12 ani a fost cel care a oferit ture de circuit copiilor din Botoșani care au mers sâmbătă la Cornișa să încerce senzațiile oferite de o cursă cu mașina la viteză mare, în condiții de maximă siguranță. Băieți, dar și fete au mers la Cornișa pentru primul contact cu fabuloasa lume a motorsportului și toți au spus că le-a plăcut și că vor să mai încerce. 

Eugen Talpalariu a anunțat că în următoarea perioadă Junior Motorsport va avea la Botoșani o pagină de Facebook și va fi anunțat și locul în care copiii vor putea lua lecțiile de pilotaj.