Prima pagină » Dispensar medical nou cu dotări aprobat pentru satul Schit-Orășeni, comuna Cristești. Acesta va deservi și școala
Administrație Știri locale

Dispensar medical nou cu dotări aprobat pentru satul Schit-Orășeni, comuna Cristești. Acesta va deservi și școala





O nouă finanțare a fost atrasă în comuna Cristești de primarul Lucian Borfotină pentru un proiect cu un puternic impact asupra comunității locale.  Este vorba despre un dispensar medical nou care va fi finanțat de Guvern pentru satul Schit-Orășeni.

”În urma demersurilor efectuate de noi s-a aprobat prin Ordinul MDPA 173/10.02.2022 obiectivul de investiții “Construire și dotare dispensar uman, sat Schit – Orășeni, comuna Cristești, județul Botoșani“, finanțat de Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Unități sanitare în mediul rural”, a declarat primarul Lucian Borfotină.

Potrivit acestuia, dispensarul va fi construit lângă Școala Primară nr. 3 din Schit-Oraseni și va include sala de așteptare, sală de consultații, săli de tratament și spații auxiliare pentru buna desfășurare a activităților medicale.

”Scopul construirii dispensarului lângă școală este de a oferi servicii medicale atât comunității, cât și elevilor”, a concluzionat Lucian Borfotină.