Prima pagină » 30 de mame și copii din Ucraina se adăpostesc în orașul Ștefănești FOTO
Administrație Știri locale

30 de mame și copii din Ucraina se adăpostesc în orașul Ștefănești FOTO




Puteți dona și ucrainenilor care își salvează viața intrând în România prin vămile județului Botoșani, Stânca și Rădăuți Prut, fugind de bombele lui Putin.

În orașul Ștefănești, din apropierea Vămii Stânca, au fost cazate zeci de mame cu copii.

Primarul Florin Buțura a postat pe contul de Facebook imagini de la primii refugiați din Ucraina care sunt adăpostite la Ștefănești.

 

 

 

Primele persoane cazate la Ștefănești sunt mame și copii ( 30 )., a precizat primarul Buțura.

 

La Primăria Orașului Ștefănești a fost instituit Comitetul local pentru situații de urgență. Acesta va coordona prin moduri specifice situațiilor de urgență și va sprijini toate acțiunile de ajutorare a refugiaților din Ucraina care vor trece prin Vama Stânca.

”Pe lângă sprijinul instituțional pe care primăria îl acordă refugiaților din Ucraina, dragi cetățeni ai orașului Ștefănești, vă rog să colaborați și să sprijiniți acțiunile Comitetului local.

Cel mai probabil, această criză va fi de durată și avem nevoie de sprijinul și de implicarea fiecăruia în vederea gestionării acestei situații umanitare.

Va fi nevoie de voluntari, pături, termosuri, haine călduroase, produse de patiserie / sendvișuri / pachețele cu mâncare / alimente ambalate, pampers pentru copii, produse de igienă (șervetele umede, etc) și tot ceea ce considerați necesar. Toate aceste produse le puteți aduce la Primărie ( la Starea Civilă), începând de mâine, ora 9:00. Pentru toți cei care pot și doresc să dea o mână de ajutor nr. meu de telefon este 0727340183”, a mai spus primarul Florin Buțura.