Prima pagină » Trufin și Federovici l-au adus pe Flutur în ITI Țara de Sus. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Botoșani și Suceava vorbesc aceeași limbă
Administrație Economic Știri locale

Trufin și Federovici l-au adus pe Flutur în ITI Țara de Sus. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Botoșani și Suceava vorbesc aceeași limbă



 


JUDEȚELE BOTOȘANI ȘI SUCEAVA VORBESC ACEEAȘI LIMBĂ ȘI PE PROIECTUL ITI ȚARA DE SUS!

Astăzi, în sala UNIREA a Consiliului Județean Suceava, în prezența celor doi președinți ai consiliilor județene, DOINA FEDEROVICI și GHEORGHE FLUTUR, a directorului general ADR NORD-EST, VASILE ASANDEI și a reprezentanților mediului de afaceri, universitar și administrativ, senatorul Lucian Trufin a prezentat Strategia de Dezvoltare a teritoriului desemnat ȚARA DE SUS și a cerut implicarea tuturor actorilor decizionali în vederea obținerii finanțării europene prin mecanismul distinct Investiții Teritoriale Integrate.

 


Prin decizia de asociere cu drepturi depline a Consiliului Județean Suceava în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus este demonstrată unitatea la nivel politic cât și administrativ și susținerea oficială de care am avut parte la nivel guvernamental în coaliția PSD-PNL-UDMR, coaliție care astăzi formează guvernul.

”În acest context, directorul ADR NORD-EST, VASILE ASANDEI, ne-a prezentat Programul Operațional Regional la nivelul regiunii de Nord-Est, document strategic în care ITI ȚARA DE SUS se regăsește. Unitatea celor două județe din nord-estul României garantează dezvoltarea regiunii și dă reprezentativitate și putere de negociere în fața Guvernului și a Comisiei Europene, inclusiv în acest deziderat care de astăzi a devenit comun și oficial – ITI ȚARA DE SUS. Noi aici suntem uniți și arătăm voință și știință! Bucureștiul și Bruxelles-ul trebuie doar să susțină și să recunoască!”, a declarat senatorul Lucian Trufin, inițiatorul ITI Țara de Sus.