Prima pagină » 11,8 milioane euro este valoarea primelor 5 proiecte de investiții în 2022 la Pomârla: blocuri, apă-canalizare, asfalt, liceu, sală sport
Administrație Știri locale

11,8 milioane euro este valoarea primelor 5 proiecte de investiții în 2022 la Pomârla: blocuri, apă-canalizare, asfalt, liceu, sală sport

 




 

Comuna Pomârla, de la granița României cu Ucraina, este una care a în ultimii 10 ani a surprins prin volumul proiectelor cu finanțări europene și guvernamentale atrase.

2022 pare să se încadreze în linia impusă de primarul Dumitru Chelariu și va aduce finalizarea unor investiții sau începerea altora noi de nivele comparabile cu orașe.

Potrivit primarului Dumitru Chelariu, primele 5 proiecte de investiții din comuna Pomârla în 2022 au o valoare cumulată de 11,8 milioane euro, la care se adaugă alte câteva milioane de euro în celelalte investiții.

Comuna Pomârla este singura din județul Botoșani și regiunea Moldovei în care toate unitățile de învățământ din toate satele au încălzire prin pompe de căldură, proiecte cu finanțare europeană și buget propriu.

 





Top 5 investiții publice în comuna Pomârla în 2022

 

1. Rețele de apă- canalizare și epurare în comuna Pomârla – 2,5 milioane euro, fonduri europene 80% executat

2. Reabilitare, modernizare, utilități Liceul Teoretic Anastasie Bașotă, Pomârla – 1,4 milioane euro, PNDR 85% executat

3. Modernizare drumuri în comuna Pomârla – 5 milioane euro – singurul proiect depus pe Anghel Saligny,

4. Bloc locuințe sociale în localitatea Pomârla – 2,2 mil euro, subprogram în cadrul MLDPA, licitație execuție lucrări

5. Sală de sport în comuna Pomârla, Compania Națională de Investiții – 750.000 euro, licitație execuție lucrări.