Prima pagină » Drumul către poarta 2 a fostei fabrici de zahăr de la Bucecea, modernizat cu fonduri Anghel Saligny pentru Parcul industrial
Economic Știri locale

Drumul către poarta 2 a fostei fabrici de zahăr de la Bucecea, modernizat cu fonduri Anghel Saligny pentru Parcul industrial





Proiect de 13 milioane lei pentru modernizarea mai multor drumuri din orașul Bucecea, inclusiv cel către fosta poartă 2 a fostei fabrici de zahăr în locul căreia anul acesta începe construcția Parcului industrial Bucecea.

Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea, a declarat că investitorii care vor construi fabrici și hale în locul fostei fabrici de zahăr vor avea un drum de acces care va conecta parcul industrial cu drumul județean Bucecea-Hânțești, județul Suceava.



”Ne-am gândit din timp și pe lângă racordarea viitorului parc industrial la utilități vom racoda zona și printr-un drum modernizat. Astfel că am depus pe Programul ”Anghel Saligny” proiect prin care vom construi un drum nou, pe drumul vechi din piatră și dale de beton, ca o mică centură, pentru a asigura accesul către drumul județean spre Hânțești, pe la poarta 2 a fabricii, așa cum este cunoscut”, a declarat Anghel Gheorghiu.

Primarul din Bucecea a precizat că valoarea proiectului depus este de 13 milioane lei și include modernizarea aproape a tuturor străzilor din satul Călinești, iar din Bucecea a străzilor Învățător Vasiliu, Sălciilor, Fântânele și altele.

Reamintim că Primăria Bucecea deține 20 de hectare de teren la fosta fabrică de zahăr, 5 hectare fiind deja concesionate mai multor investitori din județ, din țară și străinătate pentru construirea mai multor fabrici, pe 5 hectare va fi construit un parc fotovoltaic, 3 hectare vor fi cu sere, pe o parcelă vor fi construite blocuri ANL, iar o parte din teren va fi cedat Consiliului Județean Botoșani, instituție care a alocat sume importante în 2021 pe care Primăria Bucecea le-a folosit pentru a curăța de resturile de clădiri zona și pentru a branșa totul la utilități.