Prima pagină » ZERO lei din fonduri europene pentru gaz în comunele din Botoșani. Sulița, Albești, Trușești, Stăuceni, Răchiți și Prăjeni, trimise la ”Anghel Saligny”
Administrație Economic Știri locale

ZERO lei din fonduri europene pentru gaz în comunele din Botoșani. Sulița, Albești, Trușești, Stăuceni, Răchiți și Prăjeni, trimise la ”Anghel Saligny”



 


Județul Botoșani nu a primit niciun euro din fondurile europene gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru înființarea de rețele de gaz. Județul Suceava are un proiect în cele 15 din țară care au primit finanțare. 

Șase comune din județul Botoșani au depus documentații pentru a primi fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), dar niciuna dintre ele nu a primit finanțare.

Astfel, au depus cereri de finanțare pentru înființare sau dezvoltare rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale comunele Sulița, Albești, Trușești, Stăuceni, Răchiți și comuna Prăjeni în asociere cu Plugari din județul Iași, dar niciuna din cereri nu a primit fonduri.

Cererea depusă de asocierea dintre comunele Sulița, Albești și Trușești a fost ”prima sub linie”, cu 70 de puncte, celelalte cereri ale comunelor din județ având punctaj mai mic.

 

 




Ministerul Proiectelor Europene a trimis primarii din comunele care nu au prins bani pentru gaz din fonduri europene la Ministerul Dezvoltării prin programul ”Anghel Saligny”

”Menționăm că în cadrul celor două sesiuni ale apelului POIM au fost depuse 243 proiecte  în valoare totală de 2,56 miliarde euro, sumă de 10 ori mai mare decât alocarea maximă a apelului (235 milioane euro).

Reamintim că în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” sunt prevăzute obiective de investiții pentru rețele de distribuție de gaze naturale, unde vor putea fi depuse proiectele care au rămas în afara limitei valorice ale apelului lansat în POIM”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.