Prima pagină » A început spectacolul vieții la Stațiunea Popăuți: urmează peste 1000 de fătări
Agricultură Știri locale

A început spectacolul vieții la Stațiunea Popăuți: urmează peste 1000 de fătări




 

Sursa foto: Ionică Nechifor

Urmează cea mai spectaculoasă perioadă în Stațiunea de Cercetare Popăuți din județul Botoșani, un spectacol al vieții și o explozie de culori, multe dintre ele rod al muncii din ultimele decenii la această stațiune.

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Popăuți, a declarat că în acest an sunt așteptate peste 1000 de fătări la stațiunea din comuna Răchiți.

 

”Avem 1100 de femele adulte rasa karakul, 350 tineret, dar mai avem și 120 de capre. Fătările au început și sperăm să avem un an bun de la Dumnezeu. Progresul în ameliorarea raselor se face prin masculi valoroși și din acest motiv trebuie să intervin cu masculi valoroși, dar din linii diferite de ce există în Popăuți, până când ating ținta de top în cadrul rasei. În Popăuți avem anumite caractere valoroase, dar lipsesc cele fenotipice și tipul de buclaj, acolo intervin cu ce avem consolidat în fermele private”, a declarat Ionică Nechifor, precizând că din toate punctele de vedere, în momentul de față Stațiunea Popăuți este pe drumul cel bun, atât al investițiilor, cât și al rezultatelor în ceea ce privește calitatea oilor karakul.