Prima pagină » Șefa ISJ a mers într-o grădiniță dintr-o comună și le-a citit copiilor povești în proiectul Asociației OvidiuRo
Știri locale

Șefa ISJ a mers într-o grădiniță dintr-o comună și le-a citit copiilor povești în proiectul Asociației OvidiuRo




 

Șefa Învățământului din Botoșani a mers într-o comună și a citit unei grupe de copii dintr-o grupă de grădiniță în cadrul unui proiect de încurajare a cititului la grădiniță și acasă.

 

”Pentru că am promis, iar promisiunea e datorie, am acceptat cu mare bucurie să citesc o poveste (pe scurt), copiilor din Bălușeni, de la grupa doamnei profesoare Elena Ștefan.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani este partener în programul național de încurajare a lecturii în grădiniță și în familie, inițiat de Asociația OvidiuRo. Proiectul: ”CITEȘTE-MI 100 DE POVEȘTI!” se derulează în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, sub egida proiectului ”România Educată”., în aproape toate unitățile de învățământ preșcolar din Botoșani, din mediul urban și rural și dotează unitățile cu cărți atractive și specifice vârstei, pe care copiii le iubesc. Pe lângă persoanele apropiate din familie și doamna educatoare, este important ca cei mici să cunoască o varietate de cititori”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

 

 

 

Aceasta a fost însoțită la Grădinița nr. 1 Bălușeni de Anca Agavriloaei, inspector pentru educatie timpurie, și Bogdan Suruciuc, inspector școlar general adjunct.

 

”A fost o experiență inedită, mai ales că eu am elevi mult mai mari, iar activitatea cu copiii atât de mici este o reală provocare, dar m-am simțit minunat și vă mulțumesc pentru asta. Povestea a fost: “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” a lui Matei Vișniec, o carte despre iubire, despre bunătate, despre prietenie, ajutor, sinceritate… o carte despre inimi care nu mor niciodată”, a completat Ada Macovei.

SURSA FOTO: Contul de Facebook Ada Macovei