Prima pagină » Gireadă a intrat pe modul turbo la investiții: Căminul Cultural Cucorăni și drumul cu 4 benzi din Cătămărăști Deal
Administrație Știri locale

Gireadă a intrat pe modul turbo la investiții: Căminul Cultural Cucorăni și drumul cu 4 benzi din Cătămărăști Deal





Luna februarie 2022 aduce noi licitații în comuna Mihai Eminescu.

Primăria condusă de Verginel Gireadă a promovat în ultimii doi ani la nivel național mai multe proiecte de investiții, iar din 2022 încep să se vadă rezultatele.

Primarul Gireadă a promovat pe Facebook imagini cu schița viitorului Cămin Cultural din Cucorăni.

 

 


proiect Cămin Cultural Cucorăni

”Dragi locuitori ai comunei, vă prezint o schiță din cadrul proiectului tehnic pentru Construirea Căminului Cultural din satul Cucorăni! Proiectul tehnic este întocmit în vederea depunerii în luna februarie a cestui an la Compania Națională de Investiții pentru obținere finanțare necesară realizării obiectivului. Căminul Cultural va dispune de o sală dedicată istoriei comunei precum și de o Bibliotecă comunală”, a postat Verginel Gireadă.

 

 

 

Prezent într-o emisiune la postul Tele M, acesta a spus și care este stadiul la care a ajuns proiectul extinderii la patru benzi, câte două pe sens, a tronsonului de drum național din satul Cătămărăști Deal, și semaforizarea a două intersecții pe același drum.

 

„Studiul de fezabilitate este făcut, iar în luna februarie se va scoate la licitație proiectarea. Durează trei-patru luni proiectarea după care se scoate la licitație execuția și sperăm sperăm ca în toamnă să înceapă lucrările”, a declarat primarul Gireadă despre această investiții extrem de importantă pentru comuna sa și pentru accesul în municipiul Botoșani dinspre Dorohoi.

Investiția are finanțarea aprobată de către Guvernul României, fiind insistent susținută și de deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

În comuna Mihai Eminescu au început lucrările la Sala Polivalentă din Ipotești, la nivel național se desfășoară licitația pentru stabilirea firmei care va construi o clinică medicală de câteva milioane de euro tot în centrul administrativ al comunei, iar blocuri ANL vor fi construite în Cucorăni și Cervicești.