Prima pagină » Primul demers la ministerul Economiei pentru a lua în calcul exploatarea rezervelor de bentonită, nisip cuarțos și gips din județul Botoșani
Administrație Știri locale

Primul demers la ministerul Economiei pentru a lua în calcul exploatarea rezervelor de bentonită, nisip cuarțos și gips din județul Botoșani



 


Senatorul Lucian Trufin a făcut primele demersuri oficiale din ultimii ani pentru ca Ministerul Economiei să analizeze posibilitatea de a exploata în viitor resursele subsolului din județul Botoșani.

De la zăcămintele de bentonită, la cele de nisip cuarțos și gips sau apă sulfuroasă, Botoșani are mai multe zăcăminte naturale care ar putea fi exploatate de companiile din construcții și nu numai.

Trufin a mers la Ministerul Economiei pentru a încerca să convingă oficialii guvernamentali de importanța economică a acestor resurse.

 





”Am avut o întâlnire constructivă cu MINISTRUL ECONOMIEI, domnul FLORIN MARIAN SPĂTARU! Subiectul discuției? Resursele naturale ale județului Botoșani, perspective de exploatare și investiții strategice care se încadrează în programul de guvernare. Zăcământul de bentonită de la Viişoara, nisipul cuarțos de la Hudești și Miorcani, rezerva de gips aflată în subteranul zonei de nord est a județului nostru, izvoarele de apă minerale bogate în sulf și magneziu, toate aceste resurse naturale dar și altele neexploatate și aproape uitate în ultimii 30 de ani le-am adus în atenția domnului ministru. În urma discuțiilor am identificat o serie de oportunități de a repune aceste obiective de investiții pe harta economică a României, punctul central de sprijin financiar fiind constituit de Planul Național de Redresare și Reziliență dar și fondurile europene pe care la avem la dispoziție. E nevoie de profesionalism, determinare politică și administrativă iar convingerea mea este că, la acest moment, avem aceste calități atât la București cât și la nivelul județului nostru”, a declarat senatorul Lucian Trufin.