Prima pagină » Federovici, discuție de 18 milioane de euro cu ministrul Attila de la Dezvoltare și Pătrășcoiu de la CNI
Administrație Știri locale

Federovici, discuție de 18 milioane de euro cu ministrul Attila de la Dezvoltare și Pătrășcoiu de la CNI





Doina Fedeerovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a cerut 18 milioane de euro pentru Sănătatea din Botoșani șefilor de la CNI și Ministerul Dezvoltării.

Aflați în vizită la Botoșani, ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, și directorul CNI, Manuela Pătrășcoiu, și-au anunțat susținerea pentru proiectele de modernizare ale sistemului sanitar botoșănean, proiecte prezentate de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

 

 

Ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi de 13 milioane de euro

Proiectul a fost promovat în urmă cu doar câteva luni la CNI. În decembrie alături de echipa de la Direcția de investiții a Consiliului Județean, alături de managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati doamna Doina Caba am susținut în ședința de PRE- CTE a Ministerului dezvoltării necesitatea și oportunitatea investiției, după ce proiectul noului ambulatoriu a depășit etapa CTE de la CNI. Urmează avizarea în CTE-ul Ministerului și avizarea interministerială. Acum avem promisiunile celor doi oficiali că va fi promovat în cel mai scurt timp prin Hotărâre de Guvern pentru a putea fi scoasă la licitație execuția sa.

Noul Ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. El este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

 

 


5 milioane euro pentru modernizarea și extinderea Secției Oncologie

Un alt proiect pe care ministrul Cseke și directorul CNI, Manuela Pătrășcoiu, l-au trecut pe lista scurtă a priorităților este modernizarea Secției de Oncologie! Aceasta presupune extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire, care, în prezent, are un regim de înălțime existent D+P+1E. De asemenea se vor mai face lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică. Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.

SURSA: Pagina de Facebook Doina Federovici