Prima pagină » Doi oameni de afaceri au cumpărat mai multe clădiri din Centrul vechi. Vor dărâma tot și vor construi spații comerciale și apartamente
Economic Știri locale

Doi oameni de afaceri au cumpărat mai multe clădiri din Centrul vechi. Vor dărâma tot și vor construi spații comerciale și apartamente




Ultimele clădiri deținute de fosta fabrică Rapsodia Conf în Centrul istoric al municipiului Botoșani au fost vândute, ele nefiind în categoria celor istorice.

Mihai Tincu, directorul Rapsodia Conf SA, a declarat că ultimele clădiri, din spatele catedralei Uspenia, peste drum de sediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Botoșani, fostul sediu Banc Post, au fost vândute către doi oameni de afaceri cunoscuți din județ.

Tincu susține că proiectul pe care cei doi îl vor dezvolta va readuce în atenție zona Centrului vechi ca loc de promenadă pentru botoșăneni.

 


În tranzacție au fost incluse fosta intrare în curtea fabricii Rapsodia Conf, care se va învecina cu viitoarea parcare a magazinului LIDL, și clădirea în care pe vremuri fabrica avea propriul magazin de desfacere.

”Da, am vândut și ultimele spații pe care le mai aveam. În momentul de față, Rapsodia Conf nu mai are niciun spațiu, mai sunt doar chestiuni birocratice în cadrul firmei, dar atât. Ultimele clădiri au fost cumpărate de două persoane cunoscute și vor demara un proiect care va pune în valoare Centrul istoric al municipiului Botoșani, va aduce din nou traficul pietonal în această zonă. Vor fi construite spații comerciale și, posibil, locuințe”, a declarat Mihai Tincu.

Fosta fabrică Rapsodia Conf a fost demolată și în locul ei s-a construit un magazin LIDL, al doilea din municipiu.