Prima pagină » Doina Federovici: Spitalul Județean de Urgențe „Mavromati” Botoșani va putea pregăti rezidenți
Știri locale

Doina Federovici: Spitalul Județean de Urgențe „Mavromati” Botoșani va putea pregăti rezidenți



Anul 2021 a marcat schimbarea strategiei în ceea ce privește politica de sănătate publică pe care Consiliul Județean o are în domeniul sanitar, iar acest lucru începe să dea roade.

Unul dintre pilonii importanți ai noii strategii este atragerea de cât mai mulți medici tineri pentru acoperirea posturilor deficitare din Spitalul Județean „Mavromati” și dezvoltarea unor noi servicii medicale pentru botoșăneni.

”S-au scos zeci de posturi la concurs, s-au încheiat contracte cu medici noi și acum, pe început de an, ministrul Sănătății, social-democratul Alexandru Rafila, a semnat avizul ca Spitalul Județean „Mavromati” să poată derula programe de rezidențiat. Este rezultatul muncii unei întregi echipe, care a reușit să pună în practică cheia de boltă a proiectului de management al doamnei Doina Caba, cea care a demarat proiectul de readucere a rezidenților la Spitalul Județean „Mavromati”. Felicitări, doamnă manager Doina Caba!”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

 

 

Spitalul Județean „Mavromati” va putea derula programe de rezidențiat în specializările:

Anatomie patologică

Anestezie și terapie intensivă

Boli infecțioase

Cardiologie

Chirurgie generală

Chirurgie pediatrică

Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Epidemiologie

Medicină de laborator

Medicină de urgență

Medicină fizică și de reabilitare

Medicină internă

Medicină legală

Neonatologie

Neurologie

Obstetrică – ginecologie

Oncologie medicală

Ortopedie și traumatologie

Otorinolaringologie

Pediatrie

Psihiatrie

Radiologie și imagistică medicală

Urologie

”În paralel continuăm proiectul de recrutare a specialiștilor, pentru că avem nevoie de tineri capabili, de medici în diferite specializări! De asemenea, pregătim proiecte noi de dezvoltare a sistemului sanitar, proiecte care dorim să devină realitate în cel mai scurt timp posibil, pentru că obiectivul principal este să recuperăm ceea ce nu s-a făcut în ultimii ani, pentru că și pacienții botoșăneni trebuie să beneficieze de cele mai înalte standarde de tratare a afecțiunilor de care suferă”, a concluzionat Doina Federovici.