Prima pagină » Prima companie din Botoșani care anunță că va accesa fonduri din PNRR: va produce 2 mW energie verde doar pentru consum propriu
Economic Știri locale

Prima companie din Botoșani care anunță că va accesa fonduri din PNRR: va produce 2 mW energie verde doar pentru consum propriu



Gheorghe Ciubotaru, Electroalfa

România va primi până în 2030 nu mai puțin de 20 miliarde de euro pentru a eficiență energetică, producerea de energie verde, trecerea la mașinile electrice, investiții în electrificarea liniilor de cale ferată.

Prima companie din Botoșani care anunță că va accesa fondurile prin PNRR pentru eficiență energetică și producția de energie verde este Electroalfa.

Într-un interviu acordat pentru ZF.ro, omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, fondatorul grupului de firme Electroalfa, a anunțat o parte din țintele companiei botoșănene pentru următorii ani.

 



 

”Dezvoltăm produse specifice producției de energie electrice fotovoltaică, vrem să intrăm cu o activitate extrem de focusată pe partea de eficiență energetică, atât ca și beneficiar al acestor proiecte, experimentând pe halele noastre, pe procesele noastre de activitate. Avem 27.000 mp de hale, asta înseamnă că vom construi 2 mW fotovoltaici și storage pentru a încerca să consumăm doar energie curată și într-o proporție foarte mică energie din sistem care poate proveni și din alte surse”, a declarat Gheorghe Ciubotaru.

Acesta nu a precizat nivelul proiectelor pe care vrea să le implementeze la Electroalfa cu fonduri din PNRR.

Totodată, Electroalfa își va concentra atenția și pentru a realiza produse pentru cele 15.000 de stații electrice de încărcare care urmează a fi montate în România cu fonduri europene.