Prima pagină » Pas uriaș! Strategia de dezvoltare a ITI Țara de Sus a fost depusă la Ministerul Fondurilor Europene
Administrație Economic Știri locale

Pas uriaș! Strategia de dezvoltare a ITI Țara de Sus a fost depusă la Ministerul Fondurilor Europene



Senatorul botoșănean Lucian Trufin a depus la Ministerul Fondurilor Europene, chiar la ministrul Dan Vîlceanu, strategia de dezvoltare a ITI Țara de Sus, din care fac parte Consiliul Județean Botoșani și 125 de primării din județele Botoșani, Iași și Suceava.

 

”STRATEGIA DE DEZVOLTARE a ITI „ȚARA DE SUS ” este pe masa GUVERNULUI!

Astăzi am avut onoarea și responsabilitatea de a depune la MINISTERUL INVESTIȚIILOR și PROIECTELOR EUROPENE, personal domnului ministru DAN VÎLCEANU, documentul strategic de dezvoltare a teritoriului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ ȚARA de SUS ”, și anume STRATEGIA DE DEZVOLTARE.

126 de UAT-URI din județele BOTOȘANI, IAȘI și SUCEAVA prin reprezentanții legali, au spus DA acestui proiect menit a recupera decalajele de dezvoltare dintre regiunea de NORD – EST și restul EUROPEI. Asociația noastră reprezintă un act de voință și colaborare fără precedent în istoria postdecembristă din Regiunea noastră, fapt care arată că lucrurile se mișcă în administrație dar și convingerea că fără bani europeni nu avem nici o șansă să creștem economic și social”, a declarat senatorul Lucian Trufin.



Acesta a ținut să mulțumească Doinei Federovici, președintele CJ Botoșani, și ministrului Marius Budăi, dar și primarilor care încearcă să atragă fonduri europene prin ITI.

Ce urmează?

”În primul rând e nevoie ca Guvernul să-și asume acest proiect și să includă pe agenda negocierilor cu Uniunea Europeană privind finanțarea pe exercițiul financiar 2021-2027 proiectul de Investiții Teritoriale Integrate pentru regiunea noastră. E nevoie de profesionalism, determinare și voință politică. Ministerul de resort (MIPE) are acum pe masă toate argumentele pentru susținerea acest mecanism distinct de finantare cu fonduri europene pentru Nord – Estul României.

Am încredere că impreună vom reuși!”, a concluzionat Lucian Trufin.