Prima pagină » FOTO Trufin și Nistor la ADR Neamț după bani pentru cele 125 de primării din ITI Țara de Sus
Administrație Știri locale

FOTO Trufin și Nistor la ADR Neamț după bani pentru cele 125 de primării din ITI Țara de Sus



Proiectul Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Țara de Sus face pași concreți pentru a obține finanțările europene de care au nevoie cele 125 de primării din Botoșani, Suceava și Iași.

Senatorul Lucian Trufin și Cristian Nistor, administratorul public al Consiliului Județean Botoșani, au mers la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru a include ITI Țara de Sus în viitoarele finanțări europene din noua perioadă de finanțări europene.

 

 

”După primele întâlniri cu directorul ADR NORD-EST, dl. Vasile Asandei, au apărut și rezultatele așteptate. Astfel, în Strategia de Dezvoltare a Regiunii Nord-Est, prin viitorul POR, agenția specifică faptul că va susține dezvoltarea teritoriului definit ȚARA DE SUS, format din 125 de UAT-uri din județele BOTOȘANI, IAȘI și SUCEAVA.

 Mai mult, în cadrul întâlnirii de astăzi la care am participat alături de administratorul public al județului Botoșani – dl. Cristian Nistor, am avut oportunitatea de a clarifica cu experții din cadrul ADR Nord-Est cât și cu consultantul responsabil cu scrierea Strategiei de Dezvoltare ITI ȚARA de SUS, d-na Elena Nemeș, care sunt pașii de urmat în viitorul apropiat pentru atingerea obiectivului nostru. Am discutat astfel, despre posibilele axe prioritare de finanțare prin POR destinate teritoriului ITI și am primit recomandări în privința modului de acțiune și a documentațiilor pe care trebuie să le pregătim.

Ca o concluzie la finalul acestei întâlniri: suntem din ce în ce mai aproape de atingerea unui deziderat în care am crezut și pe care îl considerăm salvator pentru regiunea și județul nostru – recunoașterea și finanțarea cu fonduri europene a Strategiei ITI ȚARA DE SUS!”, a declarat senatorul Lucian Trufin.