Prima pagină » 1 Decembrie la Botoșani fără defilare militară, dar cu mulți politicieni FOTO-VIDEO
Știri locale

1 Decembrie la Botoșani fără defilare militară, dar cu mulți politicieni FOTO-VIDEO




 

1 Decembrie, Ziua Națională a României, a fost serbată în număr mare de botoșăneni în Piața 1 Decembrie din Centrul Istoric al municipiului Botoșani.

Cu imnul cântat de artiste de muzică populară din Botoșani, cu slujbă oficiată de un sobor condus de protopopul Petru Fercal și cu o mulțime de reprezentanți ai instituțiilor publice și partidelor politice, dar și a Armatei, Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Poliției Locale.

1 Decembrie a fost sărbători la Botoșani fără paradă militară, deși botoșănenii nu au respectat în niciun fel distanțarea fizică impusă de pandemia de Coronavirus, nici autoritățile și nici politicienii nu au făcut asta, toți au stat umăr lângă umăr.

Tot din cauza condițiilor sanitare, Primăria Botoșani nu a mai oferit tradiționalele porții de fasole cu cârnați pentru a evita crearea de aglomerații de persoane, cu toate că distanțarea fizică nu a fost respectată de nimeni.

Copiii care au mers în Piața 1 Decembrie nu au avut parte decât de discursurile politicienilor și de parada acestora când au depus coroanele de flori la monumentul dedicat eroilor din Primul Război Mondial.

Prefectul Dan Nechifor, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, primarul Cosmin Andrei, delegațiile PSD, PNL, USR, AUR, Pro România, ALDE, PMP și PNȚCD, senatorii Lucian Trufin și Dorinel Cosma, ministrul Muncii Marius Budăi, deputații Alexandra Huțu, Dan Șlincu și Iulian Drancă au făcut parte din crema administrativă și politică prezentă la manifestările dedicate Zilei Naționale în municipiul reședință de județ Botoșani.

La mulți ani, România! La mulți ani, Botoșani!