Prima pagină » Tarife noi la gunoi în satele comunei Mihai Eminescu. În Cătămărăști-Deal taxa va fi diferită
Administrație Știri locale

Tarife noi la gunoi în satele comunei Mihai Eminescu. În Cătămărăști-Deal taxa va fi diferită




 

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR COMUNEI MIHAI EMINESCU

În urma analizei făcute de către aparatul de specialitate al Primăriei, asupra problemei depozitarii necorespunzătoare a deșeurilor în satul Cătămărești-Deal si, având în vedere că la nivelul comunei populația acestui sat reprezinta 28% din numărul total de locuitori, iar cantitatea dedeșeuri ridicate, conform Graficului de colectare, reprezintă aproximativ 60% din cantitatea totală colectată de pe raza comunei, s-au luat următoarele decizii:

Începând de anul următor deșeurile menajere vor fi colectate din poartă în poartă, o dată pe săptămână.

În acest sens Primăria va achiziționa câte o pubelă de 120 litri / gospodărie .

 


Deșeurile din plastic vor fi colectate odată la două săptămâni, iar pubelele vor fi achiziționate din fondul de investiții aferent proiectului „Sistem Integrat de Management alDeşeurilor în Judeţul Botoşani” derulat prin A.D.I. Ecoproces Botosani.

Pentru cetățenii care locuiesc la bloc, se vor amenaja platforme împrejmuite.

Proprietarii apartamentelor vor primi câte o cheie cu care vor avea acces la acestea.

De asemenea, spațiile amenajate vor dispune de supraveghere video.

Deșeurile vor fi depozitate selectiv întrucât vor exista containere pentru deșeuri menajere, dar și pentru cele din plastic.

 

 

Urmare a discuțiilor pe care le-am purtat cu reprezentanții A.D.I.Ecoproces și ai societății care prestează serviciul de colectare a deșeurilor de pe raza comunei, s-a stabilit ca minimul taxei de salubrizare să fie de aproximativ lei/ persoană/ lună, valoare modică, în comparație cu taxa de salubrizare stabilită pentru Municipiul Botoșani care este de aproximativ 15 lei/persoană/lună.

Societăților Comerciale li se vor preda câte un container, deșeurile vor fi colectate săptămânal sau la cerere.

Contravaloarea serviciului se va achita în funcție de cantitatea de deșeuri produsă, în baza bonului de transport.

Proiectul prezentat va fi finalizat în luna martie a anului următor și va fi pus în practică in satele Cătămărești-Deal și Manolești, în funcție de contractul pe care Primăria urmează să-l încheie cu operatorul licențiat care colectează deșeurile de pe raza comunei Mihai Eminescu.

 

 

Având în vedere că în momentul de față celelalte sate se încadrează în cantitățile repartizate pe numărul de persoane, colectarea se va efectua de la containerele existente, iar taxa de salubrizare se va stabili în jurul valorii de lei/persoană/lună. Programul de colectare va funcționa în baza unui Regulament de colectare al deșeurilor ce va fi supus spre aprobare de către Consiliul Local al comunei.

De asemenea vă anunțăm că Primăria va pune la dispoziție un teren în vederea concesionării în scopul creării unui depozit pentru colectarea altor tipuri de deșeuri ( moluz, cauciucuri, crengi, frunze, etc.).

Acestea vor fi colectate în baza solicitărilor, iar valoarea taxei va fi în funcție de cantitatea preluată de la solicitant.

Primăria comunei Mihai Eminescu