Prima pagină » Primarul Andrei vorbește din ce în ce mai des despre creșterea taxelor locale, în lipsa sprijinului de la Guvern
Administrație Știri locale

Primarul Andrei vorbește din ce în ce mai des despre creșterea taxelor locale, în lipsa sprijinului de la Guvern




Primarul Cosmin Andrei a anunțat la Tele M că ia în calcul creșterea taxelor locale pentru 2022 deoarece Primăria are cheltuieli mai mari, iar din partea Guvernului nu a venit niciun sprijin până acum, la ultima rectificare municipiul Botoșani primind ZERO lei.

Acesta susține că pe lângă creșterea facturilor la utilități, municipalitatea are cheltuieli mai mari și cu subvenția la energia termică, aceasta fiind acum de 9-10 milioane lei și pentru anul viitor fiind necesară dublarea, dar și cu contribuțiile proprii la toate proiectele de investiții ca urmare a scumpirii materialelor de construcții.

 


„Analizez acest aspect împreună cu colegii, vor fi anumite ajustări. Pe impozitul mijloacelor de transport, analizăm o indexare, să vedem dacă este în acord cu gradul de suportabilitate al populației, și intrăm cu un proiect zilele următoare, după ce am toate simulările. O să facem o analiză în perioada următoare, atunci când creionăm tot bugetul, pentru că toate nevoile noastre au fost date peste cap. Discutăm despre alte sume, suntem într-o dinamică extraordinară”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a precizat că majorarea taxelor locale nu va depăși rata inflației.