Prima pagină » A atras fonduri europene și a înființat în Flămânzi 30 de firme cu capitalizare de 25.000 euro pentru fiecare, 70 locuri de muncă și 250 de persoane au urmat cursuri de calificare
Administrație Știri locale

A atras fonduri europene și a înființat în Flămânzi 30 de firme cu capitalizare de 25.000 euro pentru fiecare, 70 locuri de muncă și 250 de persoane au urmat cursuri de calificare





Unul dintre cele mai importante proiecte prin care la nivelul orașului Flămânzi s-a încurajat partea de Întreprinderi Mici și Mijlocii(IMM) este aproape finalizat.

Primarul Dan Oloeriu a reușit să atragă o finanțare europeană de câteva milioane de euro prin care să ridice nivelul economic în ceea ce privește sectorul IMM-urilor și viața câtorva sute de localnici.

Înființarea de firme și capitalizarea lor cu fonduri europene, cursuri de pregătire profesională, locuri de muncă, plus o componentă socială care a vizat copiii din familiile sărace și case reabilitate celor mai nevoiașe familii.

 




 

”Proiectul ,,Măsuri integrate pentru reducerea sărăciei si dezvoltarea comunitara a orașului Flamanzi” – POCU/20/4/2/102976, care a debutat în data de 03.04.2018, se apropie de finalizare în această lună.

Vă reamintim că prin acest proiect:

au fost înființate și finanțate 30 de firme cu câte 25 de mii de euro (firme care funcționează în localitate)

au fost create aproximativ 70 de locuri de muncă, prin care cetățenii își asigură venitul și un trai mai decent;

250 de persoane au urmat cursuri de formare profesională și astăzi au o calificare pentru a se integra pe piața muncii;

50 de copii au beneficiat 3 ani de programul Școala după școală unde au primit rechizite, uniforme și o masă caldă;

au fost reabilitate 2 de clădiri publice și transformate într-un Centrul Comunitar Integrat unde se desfășoară activități sociale și educative (fostul CAP Bălcescu și SC Prisăcani);

Se finalizează reabilitarea a 30 de case vizând îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru familii și persoane aflate în situații speciale (s-au realizat extinderi, acoperișuri și băi).

În legătură cu reabilitarea celor 30 de case au existat cârcotași care sugerau că se vor face vile, care apoi vor fi locuite de persoane din administrația publică.

Atașăm aici câteva fotografii cu locuințele reabilitate și îi invităm pe cârcotași să negocieze cu proprietarii achiziționarea lor după ce proiectul va ieși din perioada de monitorizare.”, a postat primarul Dan Oloeriu pe contul său de Facebook.