Prima pagină » A murit omul de afaceri Gelu Tofan, unul dintre business-manii care au marcat România după Revoluție
Economic Știri locale

A murit omul de afaceri Gelu Tofan, unul dintre business-manii care au marcat România după Revoluție

Omul de afaceri Gelu Tofan precizeaza intr-o conferinta de presa, referitor la contractul dintre Tofan Group si SMFT (Statul Major al Fortelor Terestre) aflat in atentia DNA, ca documentul a fost semnat de generalul Mihai Popescu si se referea la deseuri metalice in Bucuresti, duminica, 9 august 2006. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO




SURSA FOTO: ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

S-a stins din viață omul de afaceri Gelu Tofan, unul dintre cei mai mari business-mani ai României de după ’90 , care a marcat economia în primii 20 de ani de după Revoluție.

Gelu Tofan s-a născut în 1960, în Todireni, județul Botoșani și s-a stins din viață astăzi, 22 octombrie, răpus de cancer de pancreas în stadiul 4.

Danubiana, afacerea cu anvelope prin care Tofan a cucerit economic țara, a făcut parte din Grupul Tofan. Omul de afaceri botoșănean a acuzat nume mari din România că i-ar fi furat afacerea de 600 milioane dolari la acel moment.

Anunțului decesului lui Tofan a fost făcut de fiul acestuia Adrian Tofan, care a descris prin ce a trecut acesta:

 

 


”Gelu Tofan (15 oct. 1960 – 22 oct. 2021)

Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021. Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia.

În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul – de peste 20 ori faţă de normal.

Era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu, iar in familia noastră nu ştiu să fi avut cineva această boală. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat.

A reuşit să îşi cunoască primii trei nepoţi, pe care îi iubea nespus, şi ştiu că şi-ar fi dorit să îi cunoască şi pe cei ce vor veni. Tata şi-a trăit ultimele săptămâni din viaţă în satul natal, Todireni, din judeţul Botoşani.

Ultimul său proiect a fost şi cel mai ambiţios din carieră – amenajarea râului Prut pentru navigaţie. Tata avea regretul că nu va mai apuca să îl vadă finalizat.

În anul 1999, Patriarhia Română i-a acordat tatălui meu ordinul “Crucea Patriarhală”, pentru construcţia unei biserici în judeţul Botoşani (http://media.tofan.com/…/dupa-60-de-ani-primul-roman…

). Voi reveni cu informaţii privind locul şi data înmormântării.

Tată, Dumnezeu să te odihneasca în pace!”