Prima pagină » VIDEO Protest al salariaților Eltrans din cauza lefurilor. Primarul anunță schimbarea directorului. Protestul a fost neautorizat
Administrație Știri locale

VIDEO Protest al salariaților Eltrans din cauza lefurilor. Primarul anunță schimbarea directorului. Protestul a fost neautorizat

 




Câțiva salariați ai Eltrans SA Botoșani au protestat astăzi din cauza nivelul lefurilor, iar asta a dus la blocarea pentru aproape o oră a trei autobuze care au stat parcate în fața sediului companiei din Zona Industrială.

La sediul Eltrans s-au deplasat primarul Cosmin Andrei și viceprimarul Bogdan Buhăianu, fost director adjunct al firmei de transport public local.

 

Șoferii de pe autobuze s-au plâns primarului că au foarte multe ore suplimentare și că multe dintre acestea sunt plătite cu doar 75%.

 

Viceprimarul Buhăianu le-a spus șoferilor de la Eltrans că au salarii mai bune decât șoferii de la Urban Serv, spre exemplu, o altă societate din subordinea Consiliului Local.

 

 



Primarul Cosmin Andrei a declarat că lipsa de venituri a Eltrans, deși are în administrare și parcările cu plată și se ocupă de ridicarea mașinilor parcate ilegal, ține salariile mici.

De asemenea, primarul a anunțat că noul Consiliu de Administrație al Eltrans va stabili și cine este persoana potrivită pentru a ocupa postul de director al Eltrans, anunțând astfel schimbarea lui Victor Ivănescu de la conducerea companiei.

 

Contactat telefonic, Ivănescu a spus că protestul nu a fost anunțat și că salariații nu au spus că ar fi nemulțumiți de nivelul salarial. Totodată, Ivănescu a precizat că orele suplimentare efectuate sâmbăta și duminica sunt plătite 100%, iar cele plătite cu doar 75% sunt în baza contractului colectiv de muncă.

Mandatul de director al lui Victor Ivănescu la Eltrans SA expiră vineri, 15 octombrie 2021.

 

Primarul Cosmin Andrei le-a spus salariaților Eltrans că va reveni la companie la sfârșitul lunii, după ce va intra în activitate noul Consiliu de Administrație.