Prima pagină » FOTO Federovici, alături de Trufin: ”Un produs românesc, cumpărat, înseamnă un loc de muncă salvat!”
Administrație Agricultură Știri locale

FOTO Federovici, alături de Trufin: ”Un produs românesc, cumpărat, înseamnă un loc de muncă salvat!”

 





Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost marcată de autoritățile botoșănene printr-un târg de produse locale organizat în Piața Revoluției, în fața Primăriei, Consiliului Județean și Prefecturii Botoșani.

Miere de albine și produse unice din miere de albine cum doar Iustin Marineac de la Ferma Apicolă Marineac face, cașcaval de Săveni, vin de Frumușica, must, legume și fructe, usturoi de Copălău, plăcinte, alivancă, rachiu de mere și de prune, produse din lavandă, toate acestea pe un fundal de muzică populară asigurat de Rapsozii Botoșanilor, așa a arătat centrul orașului Botoșani duminică la amiază prin târgul de week-end organizat de Direcția Județeană de Agricultură alături de Prefectura și Primăria Botoșani.

 

 

”Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este o sărbătoare a recoltei, o sărbătoare instituită printr-o lege pe care împreună cu prietenul și colegul Lucian Trufin am votat-o în 2017. Scopul nostru a fost să scoatem micul producător din anonimat și să-i convingem pe consumatori că produsele noastre, locale, sunt cele mai sănătoase. Că trebuie să aleagă ceea ce cumpără, nu doar în funcție de preț, ci și de calitate. Și cred că am reușit Am reușit grație producătorilor locali foarte serioși, dar și consumatorilor botoșăneni, care pun preț pe calitate. Aruncându-ne privirile pe la standurile târgului putem lesne observa că avem produse recunoscute la nivel național și european, ceea ce demonstrează seriozitatea fermierilor botoșăneni. Vă îndemn dragi botoșăneni să cumpărați cu încredere de la producătorii locali, pentru că noi, aici, la Botoșani, mai avem produse de calitate, care au păstrat gustul produselor pe care-l știm încă din copilărie. Și nu uitați: Un produs românesc, cumpărat, înseamnă un loc de muncă salvat!”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

 

Și senatorul Lucian Trufin, din Comisia pentru Agricultură a Senatului României, a transmis botoșănenilor mesajul de a consuma produse locale pentru susținerea economiei locale.

 

”Am avut oportunitatea de a face apel și către cumpărători, îndemnându-i să achiziționeze și să consume cu predilecție produse locale, proaspete și sănătoase și să susțină astfel economia și producătorii județului Botoșani. Într-un județ cu un potențial agricol extraordinar, consider că promovarea unui astfel de eveniment este absolut necesară, având în vedere numărul mare de producători și procesatori locali care au adus faimă Botoșanilor prin calitatea produselor lor agroalimentare”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

La Târgul de week-end organizat de Direcția Agricolă condusă de Cristian Delibaș au mai participat, dintre oficialități, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, Mihai Țurcanu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, primarul Cosmin Andrei și Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.