Prima pagină » Ei trebuie să conducă țara? În iulie a candidat la funcția de președinte al PNL Botoșani, dar a fost primit în partid abia ieri
Politică

Ei trebuie să conducă țara? În iulie a candidat la funcția de președinte al PNL Botoșani, dar a fost primit în partid abia ieri



 


PNL Botoșani este distrus din punct de vedere al organizării interioare, iar președintele Costel Șoptică are cea mai mare parte din vină.

 

Liberalii botoșăneni s-au umplut de penibil în ceea ce privește organizarea lor interioară, iar asta pune mari semne de întrebare legat de capacitateaa lor de a gestiona instituțiile statului atât timp cât nu reușesc să își organizeze filiala locală.

În luna iulie prefectul Dan Nechifor candida la funcția de președinte al PNL Botoșani și a pierdut la o diferență de doar zece voturi în fața lui Costel Șoptică. Încă de atunci, Șoptică îi transmitea lui Nechifor că îl așteaptă să se înscrie în partid.

 


 

”Azi l-am primit pe domnul Dan Nechifor în partid, nu pe prefect. Am primit un lot de 18 adeziuni, iar a doua, nici măcar prima, era a lui. Dumnealui acum a făcut adeziunea pentru Organizația Municipală Botoșani”, a declarat Costel Șoptică în emisiunea Dosarul Zilei de joi, 7 octombrie, la Tele M.

Întrebat cum e posibil ca o persoană care nu este membru PNL să candideze la președinție și să fie chiar aproape să câștige, Șoptică a spus că membrii comisiei care a validat candidaturile au luat decizia deși el a contestat candidatura lui Nechifor tocmai pe acest motiv, că nu este membru PNL. ”Membrii comisiei au invocat niște chitanțe că a plătit bani la partid. Dacă ar fi câștigat alegerile contestam la București”, a completat Șoptică.

Președintele PNL a precizat că Nechifor este o variantă luată în calcul pentru viitoarele alegeri locale din 2024, fiind în rândul noilor lideri cu care liberalii vor încerca să bată PSD.