Prima pagină » Primăria Dorohoi a primit ZERO lei de la Guvernul Cîțu din fondul de rezervă. ”Am cerut bani pentru cofinanțarea proiectelor europene”
Administrație Economic Politică Știri locale

Primăria Dorohoi a primit ZERO lei de la Guvernul Cîțu din fondul de rezervă. ”Am cerut bani pentru cofinanțarea proiectelor europene”



 


La 614 ani de la atestarea documentară, ieri fiind Ziua municipiului Dorohoi, guvernul liberal și-a bătut joc de proiectele de investiții derulate pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale dorohoienilor.

Guvernul PNL a împărțit banii din fondul de rezervă al după criterii care țin doar de politică și mai puțin de administrație, de dezvoltare.

Primăria Dorohoi, al doilea municipiu al județului Botoșani, a primit ZERO lei la împărțirea banilor din fondul de rezervă al Guvernului deși a solicitat aproape 3 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene.

Municipalitatea condusă de Dorin Alexandrescu are în derulare investiții de 200 milioane lei din fonduri europene în sănătate, educație și infrastructură și a cerut aproape 3 milioane lei pentru cofinanțări. 

 


 

”Am solicitat și noi fonduri pentru cofinanțarea investițiilor din fonduri europene pentru că avem și părțile neeligibile. Municipiul Dorohoi are investiții europene în valoare de 200 milioane lei, deci și costurile pentru zonele neeligibile sunt mari și am fi avut nevoie de sprijinul Guvernului. Nu am cerut bani pentru salarii, ci pentru investiții. Dar nu este acesta sfârșitul municipiului Dorohoi, ne vom descurca și vom acoperi nevoile pentru a duce la finalizare aceste investiții care schimbă viața în Dorohoi”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Municipiul Dorohoi derulează investiții din fonduri europene de la asfaltări, la modernizări și dotări de grădinițe, școli și licee, la modernizări și dotări la Spitalul municipal.