Prima pagină » Șocul pandemiei: profitul companiilor din Botoșani a crescut cu 36% în cel mai greu an, avem mai mulți salariați în privat
Economic Știri locale

Șocul pandemiei: profitul companiilor din Botoșani a crescut cu 36% în cel mai greu an, avem mai mulți salariați în privat




Pandemia de Coronavirus a produs blocaje în economie și timp de mai multe săptămâni, în 2020, firmele și-au trimis oamenii acasă sau au lucrat în ture pentru a preveni cazurile de Covid-19.

Cu toate acestea, bilanțul pentru 2020 al companiilor prezente în Topul județean al firmelor realizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură arată că anul trecut profitul acestora a crescut cu 36%.

Omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, a declarat că se aștepta la un bilanț negativ.

 

 


„Ceea ce este foarte curios este că anul pandemic nu a adus o scădere economică. Nu știu dacă o ducem mai bine că e pâinea mai bună, mai caldă, dar teoretic după date avem un progres”, a declarat Valeriu Iftime.

Astfel, cifra de afaceri a crescut cu 5%, profitul la nivelul firmelor din Topul județean este cu 36% mai mare, numărul de salariați din privat este cu peste 200 de persoane mai mare, iar raportat la nivel național firmele din județ s-au poziționat mai bine în topurile naționale.

”Au fost cheltuieli mai mari cu materialele sanitare, dar, totodată, au scăzut mult cheltuielile cu utilitățile de la birouri pentru că au fost foarte mulși care au lucrat de acasă, s-au redus foarte mult călătoriile în interes de afaceri, toate acestea au dus la economii consistente și stau la baza acestei creșteri a volumului profitului”, a completat Valeriu Iftime.