Prima pagină » O companie din Botoșani face a treia investiție în 2021 în creșterea producției datorită cererii mari la export
Economic Știri locale

O companie din Botoșani face a treia investiție în 2021 în creșterea producției datorită cererii mari la export





O firmă din Botoșani face exporturi de măcinătură din PVC în țări de pe trei continente și este forțată să investească din nou, pentru a treia oară în 2021, în creșterea producției pentru a face față cererii.

Din același motiv a și început importuri de materie primă pentru că în România legislația nu este pusă la punct și materia primă este aruncată la gunoi deși ar putea fi valorificată și țara ar avea de câștigat atât din punct de vedere economic, cât și la capitolul protecția mediului înconjurător.

 Compania Hidroplasto Botoșani, înființată și condusă de omul de afaceri Cătălin Silegeanu, face a treia investiție în 2021 în creșterea capacității de producție.

 


Silegeanu a declarat că două noi utilaje de putere mare vor fi aduse la Botoșani din Germania în următoarele zile pentru a fi montate și a intra în producție.

”Sunt două utilaje de măcinat PVC cu motoare de 55Kw, sunt printre cele mai mari utilaje de măcinat de pe piață. Mai am unul care produce 3 tone pe oră și astfel creștem semnificiativ capacitatea de producție. Odată cu importurile din Tunisia, Belgia și Republica Molvoda trebuie să cresc și capacitatea de producție, la Botoșani urmează să ajungă cele 4 containere de import, vor fi măcinate și apoi exportate. Continuăm să investim pentru că doar astfel te poți dezvolta”, a declarat omul de afaceri Cătălin Silegeanu.

România pierde foarte mulți bani pentru că nu are o legislație pusă la punct în ceea ce privește reciclarea industrială, iar Botoșani este unul dintre județele care are de suferit direct. Hidroplasto importă materii deșeuri din PVC pentru a acoperi cererea la export din Germania, SUA, UK, Turcia, Polonia, Belgia, Cehia, Kosovo, Olanda, Mozambic.

 


granule PVC produse de Hidroplasto Botosani

Măcinătură PVC marca Hidroplasto