Prima pagină » Instalațiile electrice și de oxigen de la Secția Contagioase a Spitalului Județean Botoșani, reabilitate cu 1,6 milioane lei
Administrație Știri locale

Instalațiile electrice și de oxigen de la Secția Contagioase a Spitalului Județean Botoșani, reabilitate cu 1,6 milioane lei



 

 


După incendiile de la mai multe spitale în care s-au pierdut și prea multe vieți omenești, autoritățile județene din Botoșani au alocat încă de la începutul verii fonduri consistente pentru puterea financiară locală în vederea reabilitării instalațiilor electrice și de oxigen.

Astfel, Consiliul Județean Botoșani a alocat 1,6 milioane lei pentru Secția Contagioase de la Spitalul Județean Mavromati în vederea modernizării celor două tipuri de rețele.

 

De asemenea, în farmaciile Spitalului Județean, dau asigurări liderii CJ, sunt stocurile necesare de medicamente.

 

La solicitarea BanulBotoșănean.ro, Consiliul Județean a transmis pregătirile făcute pentru a întări Spitalul Județean Mavromati în lupta cu Coronavirus:

 



 


”Consiliul Județean a pus la dispoziția Spitalului Județean „Mavromati” fondurile necesare pentru reabilitarea instalațiilor de oxigen și a celor electrice din cadrul celor două corpuri de clădire ale Secției de Infecțioase, respectiv 1,6 milioane de lei.

Lucrările pe secția destinată adulților au fost finalizate și 43 de paturi sunt alocate pentru bolnavii de COVID și urmează a se solicita autorităților sanitare să crească numărul paturilor alocate acestei patologii cu încă 8. Aceste paturi asigură prize de oxigen pentru pacienții cu forme medii și critice.

În secția pentru copii lucrările sunt în curs, având un grad de execuție de 70%. Pe etajele pe care au fost finalizate sunt disponibile 28 paturi care asigură oxigenoterapia. Potrivit estimărilor făcute de constructor și conducerea Spitalului Județean „Mavromati”, până la începutul săptămânii viitoare vor fi finalizate lucrările la saloane care reunesc încă 16 paturi. Ca și în cazul secției pentru adulți și la cea pentru copii se va solicita aprobarea creșterii numărului de paturi destinate acestei patologii cu încă 8. 

De asemenea, în diferitele secții ale Spitalului sunt alocate încă 46 de paturi pentru pacienții bolnavi de Covid.

În funcție de evoluția epidemiologică, conducerea Spitalului va solicita modificarea structurii, astfel încât să se poată asigura asistența medicală pentru persoanele care au contactat virusul SARS-CoV-2. 

Referitor la materialele sanitare de protecție pentru personalul medical și pacienți, conducerea Spitalului Județean a precizat că are asigurate stocurile necesare, având și contracte în derulare cu diferiți furnizori. De asemenea, în farmaciile Spitalului există stocuri de medicamente conform protocoalelor medicale în vigoare.”