Prima pagină » VIDEO Povești cu pietre, expoziție Dinu Daniel Ciuraru la Memorialul Ipotești. Profesorul care face tablouri din pietre
Știri locale

VIDEO Povești cu pietre, expoziție Dinu Daniel Ciuraru la Memorialul Ipotești. Profesorul care face tablouri din pietre




Aproape toți călcăm pe ele sau trecem nepăsători pe lângă ele, dar el face artă tocmai cu ceea ce ignorăm noi.

Profesorul psihoterapeut Dinu Daniel Ciuraru își expune, până la jumătatea lunii octombrie, o parte din colecția sa de tablouri în expoziția ”Povești cu pietre”, de la Memorialul Ipotești, Muzeul Mihai Eminescu – Sala Portaluri.

Scriitorul Vasile Iftime a fost cel care a făcut deschiderea expoziției ”Povești cu pietre”.



 

”Mulțumesc domnului scriitor Vasile Iftime, mai ales m-a impresionat o expresie, o metaforă: a suflat asupra pietrelor. Chiar m-a impresionat! Niște lucrări într-o artă mai puțin cunoscută, arta cu pietre pe care eu am descoperit-o acum 4 ani. Aici am expus cam 90 din colecția mea de 600-700, nu am ținut un număr. Sper că suflul meu a fost de bun augur, să vă impresioneze! Mulțumesc”, a spus artistul Dinu Daniel Ciuraru.

Vasile Iftime a asemuit tablourile cu pietre ale lui Ciuraru cu pictura naivă.

 

 

Cât de pasionat este Ciuraru de oamenii, clădirile și peisajele sale din piatră? Când povestește ce reprezintă fiecare tablou, Dinu Daniel Ciuraru vorbește despre ”Ai văzut tipul acela ce figură are?”, ”Când am pus capul a ieșit tipul ăsta!”.

Toate creațiile sale iau formă în sufrageria apartamentului în care locuiește și expoziția permanentă este realizată pe pereții camerelor locuinței.

Pietrele sunt din spatele blocului, dar și de la mare, și de la munte, și din țară, dar și din străinătate.

Dinu Daniel Ciuraru le-a mulțumit Alei Sainenco, managerul Memorialului Ipotești, și lui Daniel Tupiluș, directorul adjunct al Memorialului, pentru faptul că i-au oferit ocazia să-și expună tablourile inedite în templul culturii românești.