Prima pagină » Federovici habar nu are cum vor fi cheltuiți 300.000 lei fonduri europene pentru combaterea corupției în CJ, dar se laudă cu proiectul
Administrație Știri locale

Federovici habar nu are cum vor fi cheltuiți 300.000 lei fonduri europene pentru combaterea corupției în CJ, dar se laudă cu proiectul



 

 


 

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, se laudă cu un proiect de 300.000 lei din fonduri europene pentru combaterea corupției dar nu știe cum vor fi folosiți acești bani pentru a combate efectiv corupția în Consiliul Județean.

Într-o conferință de presă susținută în biroul de președinte al CJ, Doina Federovici s-a lăudat cu acest proiect și a citit textul de propagandă de pe câteva hârtii pregătite de consilierii personali, dar nu știe ce va face efectiv Consiliul Județean pentru a combate corupția din propriul sistem cu acești bani.

 

 

”Am primit contract de finanțare și îl vom semna cât mai curând pentru proiectul ”Sprijin pentru implementarea de instrumente anticorupție în administrația județului Botoșani”, în valoare de peste 300.000 lei, bani ce vor fi asigurați în proporție de 98% din fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Este un proiect prin care demonstrăm angajamentul nostru pentru o administrație corectă, care să acționeze în sprijinul cetățeanului și doar în interesul publicului”, a spus Doina Federovici, citind din foile pregătite de consilieri.

 

 

Aceasta a fost întrebată cum vor fi cheltuiți acești bani, 300.000 lei, pentru a combate corupția în Consiliul Județean.

”Este o axă de finanțare pe care noi am aplicat. În momentul în care noi semnăm contractul de finanțare vă vom pune la dispoziție toate detaliile. Noi am aplicat și urmează să îl semnăm. CJ este în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării”, a precizat Doina Federovici.

Când s-a insistat să spună ce se va cumpăra din acești bani pentru a combate corupția, mai ales că 98% sunt fonduri europene, Doina Federovici a preferat să tacă și să își strângă lucrurile de pe birou pentru a încheia conferința de presă.