Prima pagină » Ziarul Financiar anunță că doi oameni de afaceri din Buzău investesc în Botoșani 60 milioane euro în două parcuri eoliene
Economic Știri locale

Ziarul Financiar anunță că doi oameni de afaceri din Buzău investesc în Botoșani 60 milioane euro în două parcuri eoliene




Doi oameni de afaceri din Buzău, cu business-uri în imobiliare, ar urma să investească 60 milioane de euro în două parcuri eoliene în județul Botoșani, anunță Ziarul Financiar pe site-ul zf.ro.

Este vorba despre Manole Gheorghe şi Vasile Domente, care deţin grupul Eximprod Buzău.

Potrivit sursei citate, cele două parcuri eoliene au obținut deja avizele de racordare și se vor numi North Eolian Project şi South Eolian Project.



”North Eolian Project are în dezvoltare o investiţie de 46,9 MW, cu termen de punere în funcţiune 2023, iar South Eolian Project ar urma să realizeze un parc eolian cu o capacitate de 31,2 MW până la finalul anului 2024. Ambele proiecte sunt în Botoşani, au avizul de racordare la reţea deja emis de Delgaz Grid, companie membră a grupului E.ON România, respon­sabilă pentru gestionarea infra­structurii de distribuţie a energiei din nordul României, realizarea ambelor proiecte presupunând o investiţie de peste 60 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF”, scrie ZF.ro.