Prima pagină » Dezvăluiri: ”Flutur s-a umilit cam mult… 99,99% PNL a renunțat la Cătălin Flutur. El a pierdut Primăria la masa șmecheriei”
Politică Știri locale

Dezvăluiri: ”Flutur s-a umilit cam mult… 99,99% PNL a renunțat la Cătălin Flutur. El a pierdut Primăria la masa șmecheriei”



 


Cătălin Flutur ar fi pierdut alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Botoșani pe o complicitate a liderilor PNL, iar în momentul de față acesta nu mai este dorit să rămână candidatul liberalilor la funcția de edil-șef al municipiului reședință de județ.

Dezvăluirile au fost făcute de Florin Țurcanu, fostul președinte PNL, actual vicepreședinte ALDE Botoșani, în timpul unei emisiuni la Tele M.

Florin Țurcanu a declarat că principala greșeală a lui Cătălin Flutur a fost să accepte tot ce a impus conducerea PNL cu privire la echipa pusă de partid în spatele său.

 



”Cătălin Flutur a greșit când a spus ”Eu candidez pe regulile voastre”. A acceptat. Dar ce, era păpușă, balot de paie? La nivelul lui, s-a umilit cam mult. Dar s-a gândit că ”Oricum voi câștiga, lasă-o să se bucure ei”. El a pierdut Primăria la masa șmecheriei. Dacă avea oameni pregătiți în secțiile de votare, intra și Roxana(Roxana Țurcanu, candidat ALDE) în Consiliul Local, pentru că ei când au apucat să facă au luat și de colo și de colo, și Flutur era primar. Ceilalți și-au pus băieți pregătiți, știau joaca și l-au rezolvat pe Cătălin. Mai putea Cătălin, mai avea de spus, era un politicien echilibrat, așezat, poate prea comod în ultima perioadă în ce privește să se adreseze cetățeanului. El așa a fost mereu!”, a declarat Florin Țurcanu.

Acesta susține că în momentul de față Cătălin Flutur este singurul care se poate bate cu actualul primar Cosmin Andrei și cu PSD la Botoșani, doar că a căzut în dizgrația noii conduceri a PNL care nu îl mai vrea candidat în 2024.



”La momenul acesta nu avem încă un om din niciun partid politic care să îi sufle în ceafă lui Cosmin Andrei decât tot Cătălin Flutur. Nu avem, nu a apărut! Eu le-am spus celor din PNL: ”Nu îl mai vreți pe Cătălin, dar pregătiți un om, anunțați-l să crească. Dacă nu ai notorietate… Fă o notorietate 70% și mă aștept la vot la 30 -35% maxim. Dar el are notorietate 10% și vrei…”. Va fi o bătălie frumoasă, depinde pe cine scoate PNL. Dacă nu scoate un candidat așezat și renunță clar la Flutur, că asta o știu, vor fi pe locul trei. 99,99% PNL a renunțat la Cătălin Flutur. Au renunțat la Flutur. Cătălin Flutur își dorește să mai candideze odată, iar la momentul acesta el este persoana care poate să se bată cu Andrei. Flutur are 10.000 de voturi indiferent de cum se trezește dimineața, la 9, la 10 sau 11. Cred că acum Cătălin Flutur vrea o alianță pentru că știe că a pierdut din cauza noastră, Roxana a luat multe voturi de la el. Pentru noi, Cătălin Flutur este prima variantă, indiferent cum candidează, independent, în alianță, îl ajut să ia maxim posibil. Dacă Flutur candidează din partea noastră, PNL va fi pe 3”, a completat Florin Țurcanu.

 

Dacă Flutur va candida însă din partea PNL și nu va vrea alianță cu partidele de dreapta, Țurcanu spune că va pierde din nou în fața lui Cosmin Andrei.

Fostul președinte al PNL spune că și Cosmin Andrei a avut o campanie bună care a dus la debarcarea lui Flutur din fruntea Primăriei și că în momentul de față actualul primar este echilibrat.

”Se vorbea în oraș că o să piardă Flutur și eu nu credeam. A lucrat foarte inteligen Andrei, peste tot. Cu mănuși, cu discuții, cu sărut mâna, o să rămân dator, pe grupuri, pe grupul taximetriștilor, pe altele. La momentul acesta … credeam că o să facă circ, o să arunce cu pietre în Flutur fiind tânăr… dar văd că s-a așezat. Mai degrabă vicele acela, Buhăianu, mai sare coarda, dar Andrei s-a așezat”, a concluzionat Florin Țurcanu.