Prima pagină » Un fost europarlamentar are o fermă cu o rasă de oi la care un berbecuț s-a vândut cu 44.000 euro
Administrație Agricultură Știri locale

Un fost europarlamentar are o fermă cu o rasă de oi la care un berbecuț s-a vândut cu 44.000 euro





Fostul europarlamentar Mihai Țurcanu, actual director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, are o fermă de oi la care berbecuții au ajuns să fie vânduți și cu 44.000 euro.

Acesta are ferma în satul natal Dracșani, din comuna Sulița.

Acesta a declarat pentru AgroTV că ferma sa este una de dimensiuni mai mici, dar că mizează foarte mult pe calitatea rasei.



”Am rămas pe „Suffolk”pentru că materialul genetic îl pot procura mai ușor, este un crescător foarte bun Toro Tibor de la Sfântu Gheorghe, cu o genetică extraordinar de bună și în permanență merg și mă împrospătez în permanență pentru că hibridizare. Anul trecut a cumpărat vicecampionul Angliei, mascul recunoscut la nivel european. Ultimul berbecuț a fost vândut cu 44.000 euro. Este o rasă performantă, care oferă randamente și la sacrificare și la tranșare. Se descurcă în teritoriul pe care eu îl ofer”, a declarat Mihai Țurcanu.

Acesta a precizat că momentan are 500 de capete de ovine dar va rămâne cu 350-400 după ce va extrage pentru abatorizare exemplarele din prima generație de hibridizare.

Suffolk este o rasă englezească de oi care începe să aibă din ce în ce mai mult succes printre fermierii români.