Prima pagină » Educație ecologică la Colegiul Economic ”Octav Onicescu”

Educație ecologică la Colegiul Economic ”Octav Onicescu”



 

Educația ecologică este educația care permite facilitarea dobândirii unor cunoștințe și deprinderi necesare conștientizării caracterului complex al mediului natural precum și a impactului pe care activitățile umane îl au asupra ecosistemelor.

Având în vedere efectele pe termen lung a intervențiilor umane asupra mediului, educația ecologică trebuie să fie o preocupare permanentă în rândul elevilor ca viitori profesioniști, oameni responsabili și conectați cu tot ceea ce se întâmplă în jur.

În acest context, cu ocazia Zilei Naționale a Mediului- 5 iunie 2021, elevii clasei a X- a A, de la Colegiul Economic ”Octav Onicescu”, sub îndrumarea profesoarei Alina Sanda Iosub Georgescu, și cu aportul conducerii, au fost implicați într-un proiect educațional pe tematica anului acesta, respectiv ”Refacerea ecosistemelor”. Activitățile, realizate în perioada 5-26 iunie, au fost sub forma unor webinarii în parteneriat cu Agenția de Protecție a Mediului- filiala Botoșani.

 

În cea de-a treia săptămână a proiectului, elevii organizați pe echipe și sub îndrumarea coordonatorilor au realizat afișe pe tematica anului acesta. Rezultatele activităților pe echipe au fost trimise spre jurizare către Agenția parteneră. În urma acestei etape, trei dintre cele șase echipe au obținut primele trei locuri și o altă echipă a obținut premiul special. Pentru toate premiile acordate, criteriile de jurizare au fost: creativitatea, imaginația, mesajul convingător și pe tematica dezbaterilor, originalitatea, impactul vizual și estetic al afișului creat.

Cât privește impactul acestui proiect în rândul elevilor implicați, acesta a fost valoros sub aspectul conștientizării consecințelor asupra biodiversității a activităților umane deficitar gestionate. Totodată, proiectul a permis îmbogățirea vocabularului activ al elevilor cu noțiuni specifice din domeniul ecologiei. Atât profesorii coordonatori cât și Agenția parteneră s-au declarat mulțumiți de colaborarea avută și și-au exprimat dorința unor activități comune viitoare pentru a asigura continuitatea prezenței educației ecologice promovată de către specialiști.