Prima pagină » 5 motive pentru care ar trebui sa deveniti contabil
Economic Știri locale

5 motive pentru care ar trebui sa deveniti contabil

Probabil ati auzit deja despre motivele obisnuite pentru a alege o cariera in contabilitate, acestea incluzand salarii bune si faptul ca reprezinta o profesie respectabila. Este de asemenea o meserie in continua schimbare. In acest articol, va prezentam 5 motive ce speram sa va inspire in a incepe o cariera in contabilitate. Unele dintre ele v-ar putea surprinde.

1. Nu trebuie sa fiti un geniu al matematicii

Este o greseala conceptia conform careia in contabilitate totul este despre matematica. In realitate aritmetica este utila, insa aceasta este doar una dintre competentele necesare. Insa in ziua de azi, programele software realizeaza o mare parte dintre aceste operatiuni in firmele de contabilitate, iar membrii echipei se pot concentra mai mult pe atragerea si indrumarea clientilor, observa site-ul www.firme-contabilitate.net.

2. Puteti lucra in aproape orice industrie

De la moda la agreement, constructii si organizatii non-profit, toate industriile au in comun un singur lucru – nevoia de specialist in finante care sa ii ajute si sa ii sfatuiasca. Atunci cand va pregatiti pentru a deveni contabil, veti capata cunostinte pe care sa le puteti aplica aproape in orice industrie. De fapt dati exemplu de o organizatie. Putem paria ca oricare ar fi aceasta, exista undeva un department de contabilitate.

3. Reprezinta o baza excelenta pentru a deveni antreprenor

Daca toate afacerile au nevoie de specialist in finante, este destul de logic ca cei ce le infiinteaza sa aiba ei insusi o anumita experienta in contabilitate. A nu angaja un contabil in primele zile de functionare ale unui start-up reprezinta cu siguranta o masura economica – iar a intelege cum ar trebui structurate si mentinute finantele unei companii reprezinta o caracteristica cruciala pentru succesul oricarei afaceri.

4. Este perfect daca sunteti o persoana ce doreste sa lucreze si in afara granitelor

Contabilitatea este probabil una dintre cele mai flexibile ocupatii. Nu doar ca exista principii universale, aplicabile in toata lumea, insa fiind membru al unei organizatii internationale precum ACCA – Asociatia contabililor acreditati, veti fi recunoscut si respectat la nivel mondial. Daca visati sa traiti in afara granitelor tarii, o calificare ca si contabil poate reprezenta “pasaportul” dumneavoastra spre orasul mult dorit.

5. Este despre operatiuni numerice dar si despre consultanta

Am mentionat deja ca angajatii din contabilitate nu sunt matematicieni. Dar ce fac acestia pentru clientii lor pe langa calcule matematice? Consultanta si sfaturile reprezinta alte activitati pe care angajatii unei firme de contabilitate Botosani le pot desfasura in ziua de azi – folosindu-si cunostintele si expertiza pentru a-si indruma clientii in alegerea unei structuri corecte de afaceri, minimizarea cheltuielilor inutile si realizarea de previziuni ale fluxurilor financiare pentru anii urmatori.