Prima pagină » VIDEO Încep lucrările și pe drumul județean Răuseni-Hlipiceni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești
Administrație Știri locale

VIDEO Încep lucrările și pe drumul județean Răuseni-Hlipiceni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești

Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani




Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Magistrații Curții de Apel Suceava au pus capăt contestațiilor în cazul licitației pentru modernizarea tronsonului II din drumul județean strategic.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că a fost respinsă și ultima contestație, iar joi, de Înălțare, se va semna contractul de execuție cu asocierea de firme care s-a clasat pe locul doi la licitație.

Este vorba despre tronsonul de drum județean Răuseni-Hlipiceni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, care este cel mai prost din tot județul.

”Curtea de Apel Suceava a menținut decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și a respins plângerea depusă de Mavco-Holding Aquapark referitoare la câștigătorul licitații din lotul II din drumul strategic. Este o veste foarte bună pentru că am reușit să deblocăm și ultimul lot din drumul strategic din cauza sarabandei contestațiilor depuse de constructori în cadrul acestui imens proiect. Lotul II din drumul strategic este 51,19 km din care o treime drum de piatră, iar diferența asfaltul este foarte stricat”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Pentru acest tronson de drum, valoarea licitată a fost de 208,3 milioane lei cu TVA.

În ceea ce privește celelalte două tronsoane din drumul județean strategic, au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor, s-a făcut amenajarea de șantier și au început lucrările în anumite zone.

Termenul de finalizare a celor trei tronsoane de drum județean strategic este de 24 de luni.