Prima pagină » Descopera tot ce trebuie sa stii despre activitatea unui OIREP
Economic Știri locale

Descopera tot ce trebuie sa stii despre activitatea unui OIREP



Iti doresti sa te ocupi eficient de gestionarea deseurilor pe care le introduci pe piata din Romania, dar nu ai in cadrul companiei o persoana dedicata in acest domeniu? 

Colaborand cu un OIREP, adica o organizatie specializata in managerierea deseurilor te asiguri ca respecti legislatia in vigoare in ceea ce priveste partea de raportare deseuri, dar si colectarea deseurilor, indiferent daca acestea sunt din plastic, din sticla ori din cauciuc. 

Citind randurile de mai jos, vei intelege foarte bine care sunt sarcinile de care se ocupa OIREP-ul si cum te poate ajuta pe termen lung!

Ce presupune partea de raportare deseuri? 

Una dintre activitatile de care se ocupa OIREP-urile este aceea de a intocmi rapoarte cu cantitatea de deseuri pe care o produci sau pe care o importi. Pentru ca expertii sa poata lucra eficient, vor avea nevoie de acces la informatii din cadrul companiei tale, asa ca trebuie sa le pui la dispozitie tot ce trebuie. Asigura-te, asadar, ca lucrati impreuna, pentru ca specialistii sa poata depune in timp util documentele la Autoritatea Nationala de Mediu. 

Rapoartele solicitate de catre autoritati trebuie depuse anual sau trimestrial, in functie de informatiile pe care le contin. 

Gestionarea deseurilor 

Printre serviciile pe care ti le mai poate asigura un OIREP se numara si gestionarea deseurilor. Mai exact, OIREP-ul are obligatia de a face tranzitia deseurilor prin intermediul unor colectori catre firmele de reciclare. Cantitatea deseurilor trebuie sa fie direct proportionala cu cea pe care o introduci pe piata in calitate de persoana juridica, asa cum se arata in rapoartele anterior mentionate. 

Colaborare pe termen lung 

Atunci cand decizi sa iti transferi responsabilitatea privind gestionarea deseurilor catre un OIREP, indicat este sa pastrezi o astfel de colaborare pe termen lung. Este vorba despre o varianta extrem de eficienta, pe care o ai la dispozitie si care te ajuta sa iti manageriezi compania mult mai usor, in timp ce respecti legislatia in vigoare privitoare la valorificarea deseurilor. 

Asigura-te ca verifici activitatea OIREP-ului

Pentru a oferi OIREP-ului cu care colaborezi posibilitatea de a depune acte la ANM in numele companiei pe care o conduci, trebuie sa furnizezi expertilor o procura pe care sa o poata folosi din punct de vedere juridic. Ramane, insa, responsabilitatea sa verifici ca OIREP-ul a indeplinit, insa toate atributiile care i se cuvin, pentru a fi sigur ca totul este in regula. 

Colectarea si reciclarea deseurilor presupune un pas inainte pentru imbunatatirea mediului inconjurator

Pe langa faptul ca atunci cand colaborezi cu un OIREP respecti toate normele in vigoare privitoare la valorificarea deseurilor, trebuie sa iei in considerare si faptul ca astfel contribui la imbunatatirea mediului inconjurator. Doar avand acces la apa curata si la un aer usor de respirat putem beneficia de un trai cat mai bun cu putinta. In acelasi timp, trebuie sa iei in considerare si faptul ca resursele naturale sunt limitate, asa ca trebuie conservate cu grija. 

Ecologic3rambalaje.ro iti sta la dispozitie atunci cand decizi ca este momentul sa inchei un parteneriat cu un OIREP. Expertii din cadrul acestei organizatii cunosc cei mai buni colectori din Romania, care pot transfera deseurile catre un reciclator sticla, plastic sau cauciuc, in functie de obiectele pe care le importi sau pe care le produci. 

 

Date de contact: 

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500